"Az ETO elhatárolódik szurkolói csoportjától" - veszélyben a feljutás is

Feltöltve: 2015, november 23 - 23:03 Frissítve: 2015, november 24 - 10:22

Az ETO FC Győr vezetése közleményben jelezte, hogy teljes mértékben elítéli és minden formában elhatárolódik az önmagáról megfeledkező szurkolói csoport dorogi magatartásától, ugyanakkor véleményük szerint rendezési hiányosságok is okozták a hétvégi, dorogi balhét. A gondot nem csak ez jelenti Győrben, hanem az is, hogy a tabellán már két olyan együttes is megelőzi őket, akik valóban fel is juthatnak az NB II-be. A klub ügyvezetőjét ezen problémákról kérdeztük a nap folyamán, végül közleményben reagáltak.

Az őszi szezon végére egyre távolabb kerül a feljutástól a Győri ETO FC. A legutóbb Dorogon vereséget szenvedett együttes jelenleg csak az ötödik helyen áll az NB III Nyugati csoportjában. Két olyan klub is megelőzi őket - a Ferencváros II és a Videoton II mellett -, amely fel is juthat a második vonalba: a Dorog és a Mosonmagyaróvár.

De nem áll túl jól a győri klub szurkolói biztonság terén sem, hiszen a mérkőzések zömét követően kapott az ETO büntetést az MLSZ-től (előfordult, hogy a szövetség szidalmazása miatt), mintegy egymillió forintot kellett már a szövetség kasszájába befizetni a drukkerek viselkedése miatt. A klubra újabb büntetés is várhat, hiszen legutóbb Dorogon balhéztak a szurkolók, még mentőt is kellett hívni.

A fentiek kapcsán kíváncsiak voltunk Drucskó Zoltán véleményére, hogy miként értékeli a csapat visszafogottabb szereplését, illetve a büntetéseket, illetve ő maga hogyan éli meg MLSZ bizottsági elnökként azt, hogy a szurkolók ilyen harcban állnak a szövetséggel, tud-e valamit tenni annak érdekében a klub ügyvezetőjeként, hogy az ETO "szalonképesebb" legyen az MLSZ szemében is.

Az ETO Futsal Kft. ügyvezetője előbb türelmet kért, majd visszahívást ígért, végül egy közleményt kaptunk, amelyben a klub kifogásolja a szurkolók viselkedését.

"Az ETO FC Győr vezetése teljes mértékben elítéli és minden formában elhatárolódik az önmagáról megfeledkező szurkolói csoport dorogi magatartásától. Nagyon csalódottak vagyunk, mivel azt gondoltuk, hogy a szezon folyamán tapasztalt lelkes szurkolás fogja jellemezni a dorogi mérkőzésre is ellátogató szurkolók viselkedését is. Az ETO a mérkőzést megelőzően tájékoztatta a dorogi szervezőket, hogy előreláthatólag 200-300 szervezetlenül érkező szurkolóra számítsanak és ennek megfelelő biztonsági személyzettel készüljenek. Szerencsétlen helyzetet teremtett az is, hogy a két szurkolói csoport közvetlenül egymás mellett került elhelyezésre, kizárólag néhány mozgó kordon választotta el az ultrákat egymástól. Megítélésünk szerint a rendbontás rendezői hiányosságra is visszavezethető. Ez a tény azonban nem mentesíti a szurkolókat a sportpályára, futballpályára nem illő megnyilvánulásoktól. A klub a tényállás teljes körű feltárását követően az MLSZ és a rendőrség vizsgálatának lezárása után határoz a további szankciókról. A klub vezetése a jövőben mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló eset, a futballpályák közelébe se kerülhessen." (Fotó: eto.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON