NB II: Egy év után visszaülhet a régi edző a kispadra

Feltöltve: 2016, január 2 - 11:03 Frissítve: 2016, január 2 - 11:03

Házon belül oldhatják meg Artner Tamás pótlását Dunaújvárosban - erről Sallói István beszélt, aki szerint most a legfontosabb a klub helyzetének stabilizálása.

Sallói István a válogatott szakmai stábjának tagja volt a norvégok elleni pótselejtezőig, ám most Dunaújvárosban vannak égető teendői.
- Dolgoztam most is, a futballban nincsenek ünnepnapok. Játékosok jönnek mennek, folyamatosan tárgyalni kell, ügyeket intézni, ráadásul Újvárosban a vezetőedző távozott, tehát a szakmai munka átvétele ügyében is akad tennivaló. Artner Tamás kérdezte a klub hosszabb távú koncepcióját, amire azt válaszoltuk a vezető társaimmal, hogy most a legfontosabb az egyesület anyagi helyzetének megnyugtató rendezése, Artnerrel békében elváltak útjaink. A tavaly nyári, élvonalból való kiesés után a főszponzor távozott, a tervezett támogatói bevételek nem realizálódtak a megfelelő mértékben. Azon dolgozunk, hogy a klubot stabilizáljuk - mondta a klubvezető a feol.hu-nak.

A gárdát másfél éve az élvonalba juttató klubigazgató, Dobos Barna ismét visszaül a kispadra?
- Ez is egyfajta forgatókönyv, aminek nagy a valószínűsége. Azt hiszem, egyetlen hazai klub sincs annyira jól eleresztve pro licences trénerekből, mint mi, Lőrincz Emil az U17-es, Jakab Elek az U19-es, Dobos Barna és jómagam is rendelkezem a legmagasabb edzői képesítéssel. Néhány hónapja vizsgáztam, nem akarok feltétlenül edzősködni, de nem kizárt, hogy megpróbálom. Amikor a futballt befejeztem, hazatértem Izraelből, úgy döntöttem, inkább vezető leszek, mint edző. Kicsik voltak a gyerekek, úgy gondoltam, vezetőként kevésbé leszek kiszolgáltatva, nem vándorolok állandóan, mégis gyakran bekövetkezett. A válogatott technikai vezetője lettem Bicskei Bertalan kapitánysága idején, majd ügyvezető Siófokon, Újpesten, Diósgyőrben, Újpesten sportigazgató, Kecskeméten klubigazgató, jelenleg sportigazgató. Az igazság az, mindig olyan klubnál kapok szerepet, amely jelentős problémákkal harcol, jó lenne egyszer egy olyan együttesnél munkát vállalni, ahol nem válságmenedzselés a dolgom, hanem nyugodtan lehet építkezni. Remélem, egyszer ez is megadatik. Amikor Siófokon én lettem az ügyvezető, a tulajdonos távozása után szinte a semmiből építettünk csapatot, amely majdnem dobogón végzett, sokáig az aranyra is volt esélye. Akkor kaptam a Minarik Ede-díjat és elterjedt rólam, hogy komoly gondokkal küzdő egyesületet is életben tudok tartani. Ez zajlott négy éven át Kecskeméten is, jól szerepeltünk, ám tavaly nyáron a klub már nem kapott licencet. Így kerültem Dunaújvárosba, ahol jól érzem magam, itt is van feladat.

Az említett Dobos Barna egyébként tavaly, az NB I-es évad első részében még a Dunaújváros kispadján ült, de a megsokszorozódott teendői miatt azt átengedte Artner Tamásnak, aki viszont nemrégiben távozott a klubtól, ő Ajkára tért vissza.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON