Eltiltás: A volt Fradi-kapus Torghellét is lenyomta - Várhidi kifakadt

Feltöltve: 2016, május 13 - 14:51 Frissítve: 2016, május 13 - 18:36

Feltűnően súlyos eltiltást kapott Rigó Gábor, a Tatabánya kapusa, akit kapus létére tiltottak el a héten 7 meccsre. Mindez komoly gondokat okoz a klubnál, hiszen, mint azt Várhidi Péter elmondta, cserekapus nincs a keretben, és most abban bíznak, az utánpótlásból felhozott utód nem sérül meg, mert akkor mezőnyjátékos állhat a kapuba. A korábbi kapitány szerint katasztrófa, ami az NB III-at jellemzi, szerinte a tehetségek halálra vannak ítélve ebben a rendszerben.

Ott leszel az Eb magyar meccsein? Itt vannak a legolcsóbb szállások! » »

Rövid időn belül a harmadik nagyon súlyos eltiltást rótta ki a Fegyelmi Bizottság a bajnoki hajrában. Mint emlékezetes, Torghelle Sándor és Laczkó Zsolt is 6-6 meccses eltiltást kapott, de ennél is rosszabbul járt Rigó Gábor. Őt kapus létére 7 (!) bajnokitól tiltották el.

A korábbi ferencvárosi kapus - aki három éven át védett az NB II-ben a zöld-fehéreknél - bűne az volt, hogy az MTK II-FC Tatabánya (1-2) meccsen a hosszabbításban szándékosan megrúgta ellenfelét (amikor a labda nem volt játékban), a piros lapot kiütötte a bíró kezéből, majd pedig dühében a labdát is elrúgta. A klubnál azért is okoz gondot mindez, mert a keretben nincs másik kapus, aki védhetne az utolsó 3 körben.

- Egy ilyen eltiltás már önmagában komoly büntetés egy játékosnak, annál semmi nem komolyabb, mintha valakit hosszú időre kizárnak a játékból. Mondtam is neki, hogy mindenképpen menjen el a fegyelmi tárgyalásra, fellebbezzen, mesélje el, mi történt, aztán hátha enyhítenek rajta - mondta Várhidi Péter, a Tatabánya szakmai igazgatója az ügyről. - Sajnos arra nincs reális esély, hogy az idei szezonban pályára léphessen, nekem viszont nincs több kapusom jelenleg a keretben. Az U19-ből hoztunk fel egy srácot, mert neki van egyedül versenyengedélye, de ha vele valami történik, akkor nem tudom mi lesz, mert akkor már csak mezőnyjátékos állhat a kapuba - mondta a faramuci helyzetről a korábbi kapitány, majd hozzátette:

- Ebben az egészben az a legborzasztóbb, hogy a 95. percben történt az eset, nagyjából vége volt a meccsnek, teljesen felesleges volt az egész cirkusz. Igaz, ne mentsük fel azt a fiatalt sem, aki kiprovokálta a helyzetet, tanulja meg ő is azt, hogy az ellenfél kapusát nem illik rángatni, volt rá előtte 94 perce, hogy inkább játékban legyen agresszív. Persze, ez Rigót semmiben nem menti fel, neki is illett volna észnél lenni.

Ez az egész MTK II elleni meccs egyébként több szempontból is kiakasztotta Várhidi Pétert.
- Súlyos árat fizettünk a győzelemért. A kapusunkat eltiltották, Farkas Viktornak a keze törött el a meccsen, míg Pelagias Georgios szalagszakadást szenvedett, őt már el is engedtük haza Ciprusra, mert így semmi értelme itt tartani. 12-13 játékosom van már csak, egy csomó légióst elküldtünk, miután átvettem a csapatot. De azt mondom, inkább legyünk ilyen kevesen, de húzzunk egy irányba! Szinte az összes magyart betettem, aki él és mozog, az utánpótlásból is felhoztam, akiben láttam fantáziát. Éles váltás ez, mert az elődjeim részéről óriási ellenállás volt a magyar futballisták iránt, többszöri felszólítás ellenére sem játszattak senkit, ezért kellett megválni a korábbi stábtól - mondta Várhidi, akivel egyébként eddig tökéletesen szerepel a csapat: zsinórban négy meccsből négyet megnyert. A korábbi kapitány hozzáteszi, ő nem légiós ellenes, vannak most is külföldiek a keretben, sőt, a legjobb góllövők mind külföldiek. Szerinte lesz, akinek a nevével még találkoznak majd talán a jövőben, igaz, aligha Tatabányán, hiszen nyártól minden külfölditől meg kell válnia a klubnak, ugyanis NB III-ban sem lehet már légiós.

- A meccs után egyébként más miatt is dühös voltam - folytatta Várhidi. - Katasztrófa, hogy NB I-re készülő játékosoknak a harmadik vonalban kell játszaniuk. Ezek a srácok így soha nem fognak felfejlődni élvonalbeli szintre, soha nem lesz jobb a magyar futball, ha ezen nem változtatnak. A szabály miatt az NB I-es klubok második csapatai nem játszhatnak a második vonalban, de ennek az lesz a következménye, hogy a tehetségek bele fognak szürkülni a harmadosztály szintjébe. Ennél ők többet érnek. Nem mindenkiből lesz Nagy Ádám: ha ő nem robban be a felnőtteknél, akkor szenvedhetne a harmadosztályban, ahol semmit nem tudna fejlődni. Én azt mondom, hogyha egy Fradi vagy Vidi második csapata van olyan jó, akkor igenis engedjék meg, hogy feljussanak az NB II-be! 4-5 ilyen klubot el kellene bírni a másodosztálynak. De a legjobb az lenne, ha lenne egy komoly, szervezett tartalékbajnokság. Adjanak neki rangot, tegyenek bele pénzt, fektessenek le előre a normális szabályokat: legyen egy bajnokság, ahol a 18-22 év közötti játékosok normálisan tudnak fejlődni, és megvan a kifutási lehetőség a számukra. (Fotó: fctatabanya.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON