6000-szeres büntetés nézőnként - rekordbírság az NB III-ban

Feltöltve: 2016, május 18 - 19:33 Frissítve: 2016, május 18 - 20:22

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a szerdai ülésén 300 ezer forint büntetés megfizetésére kötelezte az NB III-as Tatabánya csapatát. Az ügy pikantériája, hogy a Bányász tájékoztatása szerint mindössze körülbelül 50 néző tekintette meg a találkozót, amelynek fényében igencsak súlyos a szövetség büntetése.

Nyerj VVIP belépőt a foci válogatott búcsúkoncertjére! » »

Az NB III Nyugati csoportjának 30., még május 8-án lejátszott fordulójában MTK II - Tatabánya találkozót rendeztek. A meccset a Bányász 2-1-re megnyerte, azonban a találkozó képletesen itt még nem ért véget, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a szerdai ülésén ugyanis az MTK-t 50 ezer, míg a Tatabányát 300 ezer forint büntetés megfizetésére kötelezte.

A szövetség indoklása szerint a vendégek szurkolói becsmérlő és hátrányosan megkülönböztető magatartást mutattak, a klub szerint azonban a súlyos büntetés annak fényében igencsak furcsa, hogy mindössze körülbelül 50 néző tekintette meg a találkozót - vagyis nézőnként 6000 forint a bírság.

"Klubunkat az MLSZ fegyelmi bizottsága az MTK - Tatabánya mérkőzésen, (ami ingyenesen volt megtekinthető és kb. 50 nézőt vonzott) tapasztalt kirekesztő szurkolói magatartás és rigmusok okán súlyosan, NB3-as szinten példátlan módon, 300.000 Ft összegre megbüntették. Várjuk az írásos határozatot, ezt követően döntünk a fellebbezésről" - olvasható a Tatabánya közösségi oldalán.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON