NB II: "Tapicskolnak a langyos vízben, felmarkolják a fizetésüket" - Csábi távozik

Feltöltve: 2016, június 4 - 18:54 Frissítve: 2016, június 4 - 19:00

Távozik a Szolnok kispadjáról Csábi József, de a keretben is nagy változások lesznek.

Még egy forduló van hátra az NB II 2015–2016-os kiírásának tavaszi szezonjából. Vasárnap Kisvárdán lépnek pályára a Szolnoki MÁV FC játékosai, de az eredménytől függetlenül már biztosították helyüket a másodvonalban. A Szolnoki MÁV FC Kft. tulajdonosa, dr. Nyerges Zsolt mégsem elégedett, a szoljon.hu-nak azt mondta: a csapatra teljes vérfrissítés vár. Nincs több alibizés, a klubvezetés harcos csapatot akar látni a pályán.

– Nagy reményekkel indultak neki a bajnokságnak, később mégis lejjebb kellett adni az elvárásokból. Mennyire elégedett a csapat teljesítményével?
– Sosem fogalmaztunk meg irreális célokat – kezdte Dr. Nyerges Zsolt. – A játékosállományunk alapján a mezőny felső harmadában kellett volna végeznünk, nem gondoltuk volna, hogy tavasszal a bennmaradásért kell játszanunk. Mostanra ugyan biztosítottuk a helyünket a NB II-ben, de korántsem vagyok elégedett, mert a csapat nem hozta ki magából a maximumot. A klubvezetés levonta a tanulságokat: teljesen új koncepció mentén állítjuk össze a következő csapatot, bár akár azt is mondhatnánk, hogy visszatérünk az eredeti elképzelésünkhöz: helyi kötődésű, illetve saját nevelésű tehetségeknek szeretnénk nagyobb lehetőséget adni.

– A megújulás ezek szerint fiatalítással is együtt jár majd.
– Teljes vérfrissítésre van szükség, és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ebben támaszkodhatunk a saját utánpótlásunkra is. Most is van két saját nevelésű játékosunk, és még 2–3 fiatalt látunk késznek arra, hogy megméressék magukat a profi csapatban. Ez a folyamat egyébként egybeesik az MLSZ szándékával, hiszen a következő idény versenykiírása már kötelezővé teszi két U19-es vagy annál fiatalabb játékos folyamatos szerepeltetését.
– Az új koncepcióval a stáb is átalakul?
– Csábi József vezetőedző szerződése lejár. Sokat beszélgettünk vele a kialakult helyzetről, és úgy döntöttünk, hogy a megbízását a felnőttcsapat mellett nem hosszabbítjuk meg, de tárgyalásokat folytatunk vele arról, hogy visszatérjen a korábban betöltött sportigazgatói székébe. A csapatot Balogh Pálra és Antal Gáborra bízzuk, pontosabban Gábort is átemeljük az utánpótlás mellől.

– A megújult Tiszaligeti Stadionban minden körülmény adott a színvonalas meccsekhez. Mit várhatnak a szurkolók, mit mutat majd a csapat a pályán?
– Nincs több alibizés. Azt szeretnénk látni, hogy a játékosaink harcolnak, küzdenek és ami mindennek az alapja, futnak. Biztos ismeri a régi Hofi-poént: „a fociban futni kel”l! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik – megfullad.” Ebben nagy igazság van. Aki nem fut, gólt sem lő. Harcos csapatot akarunk látni a pályán. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az alulteljesítőktől megválunk. A játékosok egy része pocsolyának nézi a bajnokságot. Tapicskolnak a langyos vízben, aztán felmarkolják a fizetésüket. Rájuk nem tartunk igény a jövőben. A következő évad arról fog szólni, hogy lehetőséget adjunk a megújuló, „harcos” csapatnak: bizonyítsák, hogy van bennük perspektíva. Ennyi az elvárásunk.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON