Menesztette Mészöly Gézát az MLSZ - az utódja is megvan már

Feltöltve: 2014, szeptember 30 - 20:22 Frissítve: 2014, október 1 - 08:47

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) menesztette az eddig az U19-es válogatottat irányító Mészöly Gézát. A nyáron a korosztályos csapatot a hazai rendezésű Eb-n is vezető szakember így nem lesz ott a kispadon a 2015-ös új-zélandi U20-as vb-n a nemzeti csapattal. Utódja az egységes U20-U21-es csapatot a jövőben irányító Szalai László lett.

Mészöly Géza mintegy három éven át irányította az idén nyáron a hazai rendezésű Eb-n szereplő korosztályos csapatot, amellyel végül két vereséget és egy győzelmet követően csoportharmadik lett, ezzel az U19 kvalifikálta magát a jövő évi U20-as vb-re.

Bár a tréner szeptember elején még bízott a maradásában és elárulta, hogy még egyeztet a szövetséggel a közös munkáról, ma kiderült, hogy nem marad a kispadon. A Telesportban elhangzottak szerint a szövetség szerződést bontott a korábban az Újpestet és a Vasast is irányító egykori válogatott hátvéddel.

Nem sokkal ezelőtt az MLSZ is bejelentette Mészöly menesztését és az utódját is megnevezte Szalai László személyében.

"Az U19-es Európa-bajnokságon a válogatottat irányító Mészöly Gézát felmentette feladatköréből az Elnökség, és az egységes U20-U21-es csapatot a jövőben Szalai László veszi át szövetségi edzőként. A leköszönő szakember a júliusi, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságot két csalódást keltő eredménnyel kezdte, az Ausztriától és Portugáliától elszenvedett vereségekkel a csapat elbukta a továbbjutás lehetőségét, végül Izrael legyőzésével javított, és kivívta a korosztályos vb-n való részvételt.

Az újonnan kinevezett Szalai László korábban Lothar Matthäus mellett dolgozott a magyar labdarúgó-válogatott másodedzőjeként, sikerrel irányította a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia és a Magyar Futball Akadémia szakmai munkáját, ilyen módon pályájának nagy részét utánpótlás-játékosok mellett töltötte, jelenleg pedig az MLSZ-ben az edzőképzés igazgatója. Két éve, kinevezésekor a képzés területén is "utánpótlás-központú" programot hirdetett meg, amelyet az elmúlt időszakban időarányosan végre is hajt a Szövetség. E fejlesztési program lényege, hogy az edzők képzésének hangsúlyát a professzionális bajnokságokban dolgozó szakemberekéről a sok ezer utánpótlásedzőre kell helyezni" - olvasható a szövetség honlapján. (Fotó: mlsz.hu)

Öltözz piros-fehér-zöldbe - kattints! Szurkolói mez I Eredeti mez

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON