NB III: Angol típusú stadion épülhet 1 milliárdból

Feltöltve: 2016, február 8 - 19:19 Frissítve: 2016, február 8 - 21:37

Lesz pénz a stadionra Nyíregyházán, sőt, összesen 1 milliárd forintból alakíthatják át angol típusú arénává a jelenleg az NB III-ban szereplő Szpari otthonát. Orbán Viktor miniszterelnök korábban elmondta, amennyiben a Szpari feljut az NB II-be, újra napirendre kerülhet a stadion ügye.

Az elmúlt év végén átcsoportosítások történtek a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban. Ebben a Kelet-Magyarország cikke szerint az szerepelt, hogy Nyíregyháza 500 millióval kevesebbet kap.

– A valóság az, hogy a kormány-előirányzatban kétszer 500 millió forint szerepelt, amelynek első részét 2015-ben kellett volna felhasználni – kezdte a lap érdeklődésére a tájékoztatást Batizi Tamás, a nyíregyházi polgármesteri hivatal kabinetvezetője. – A több hónapos egyeztetés során a kormány, az MLSZ és Nyíregyháza abban állapodott meg, hogy értelmesebb lenne egy újfajta koncepcióval hozzányúlni a stadionhoz, mintsem csupán a régit modernizálni. Egy korszerű, arénajellegű létesítmény létrehozásában gondolkodunk. Eszerint a lelátó karnyújtásnyira kerülne az oldalvonaltól, angol jelleggel, kevesebb férőhellyel, ám a mai igényeknek megfelelve. Az az ötszáz millió sem tűnt el. Egyszerűen arról van szó, hogy mivel tavaly a stratégia újraalkotása miatt nem használtuk fel, a büdzsében szereplő összeg sorát rendezni kellett, ahogy a felelős gazdálkodás esetén szokás. Emlékeztetnék mindenkit ugyanakkor arra, hogy a novemberi miniszterelnöki látogatás során Orbán Viktor elmondta: amennyiben a Spartacus feljut a másodosztályba, újra napirendre kerülhet a stadion ügye, ami persze nem egyből fog arénává átalakulni, de a pénz biztosan meglesz rá – idézi a szon.hu a nyilatkozatot.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON