45-0 és 212 kapott gól után sem tűri a gúnyolódást a magyar edző

Feltöltve: 2014, november 13 - 09:34 Frissítve: 2014, november 13 - 09:50

10 forduló alatt 212 gólt kapott a Tököl U17-es csapata a korosztályos bajnokságban, Gyirmóton például 45-0-s vereséget szenvedett a gárda. Kovács László edző elmondta, nem tűri, hogy gúnyolják játékosait, ezért volt arra egyetlen alkalommal példa, hogy idő előtt befejeztek egy meccset.

Október végén 45-0-s vereséget szenvedett a Tököl U17-es együttese a korosztályos bajnokság második vonalában a Gyirmót ellen. Azóta már szerzett gólt a gárda (az Esztergom elleni 1-15 alkalmával), pontja viszont még nincsen, az összesített gólkülönbsége pedig 1-212.

Az edző, Kovács László az utanpotlassport.hu-nak beszélt arról, miért érinti rosszul őket, ha rajtuk élcelődnek.

- Volt olyan edző például, aki azt írta: várja a negyvenöt gólt kapó hálóőrünket kapusedzésre. Csupán annak nem nézett utána, hogy ő valójában mezőnyjátékos. Így voltunk kilenc plusz egyen, ráadásul az egyikük sérült volt - kezdte, majd bővebben is vázolta a helyzetet.

- Nézzük akkor az elejéről. Tavaly döntöttem úgy, hogy miután itt lakom, segítek a gyerekfociban, mert Tökölön eddig részben bérelték az utánpótlást. Amikor elkezdtem, négyen játszottak ebben a korosztályban. Büszke vagyok rá, hogy mostanra sikerült úgy összeverbuválni a gyerekeket, hogy egy kivételével minden meccsre teljes csapattal tudtunk kiállni. Ettől függetlenül nem tudjuk felvenni a versenyt a Szigetszentmiklóssal, mert egyszerűen elszívja előlünk a fiatalokat. Én inkább csak embereket nevelek, nem labdarúgókat. Idén mindegyik vereségünk hatalmas zakó volt, de a fiúk továbbra is járnak heti négyszer edzésre, mert imádják a focit. Persze, velük nem lehet megcsinálni azokat a szakmai gyakorlatokat, melyekkel erre a szintre felkészülhetnének. Olyan dolgokat kell megtanítanom nekik, amit már U7-ben kellett volna. Ráadásul a nagy részük még csak tizenöt éves. Mindezek miatt számítani lehetett hasonló vereségre a négynapos hétvégén, amikor mindenki ide-oda utazgatott a családdal, annak a Gyirmótnak a vendégeként, amely a győri akadémiából táplálkozik, és hat füves pályával rendelkezik. A mi gyerekeink nem ügyetlenek, csak képzetlenek, úgyhogy egyáltalán nem reális ez az egész bajnokság.

Kovács kitért arra is, a sok vereség ellenére miért van értelme a munkájuknak.

- Ez kizárólag a gyerekekről szól. Arról, hogy akik az utcán csellengnek, azokat tisztességre és becsületre tanítsam, ne a tököli börtönben végezzék. Nézze csak meg: ekkora hátrányban is egyetlen lap nélkül hoztuk le a meccset. A félidőben megkérdeztem a játékosaimat, hogy abbahagyjuk-e. Bár a szabály nem engedi, meg lehetett volna oldani pár "sérült" játékossal… Volt már olyan, amikor ezt a trükköt alkalmazva lehívtam őket, de csak azért, mert gúnyoltak minket. Azt pedig nem tűröm! Kiröhögték a fiaimat a sokkal jobb körülményekből érkező játékosok, így hát úgy döntöttem: ha gúnyolódsz rajtunk, akkor ne itt legyél gólkirály. Ez volt az egyetlen, hogy én hívtam le a gyerekeket, egyébként mindig rájuk bízom a dolgot. Ők viszont rendszerint szeretnék folytatni, mert büszkék - fogalmazott. (Fotó: gyirmotfc.hu)

Akciós férfi futócipők széles választékban - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON