A Barcelonától tanulják a focit Debrecenben

Feltöltve: 2016, május 27 - 15:13 Frissítve: 2016, május 27 - 15:14

Két turnusban összesen 192 gyerek vehet részt az első FC Barcelona-Debrecen labdarúgótáborban júniusban.

Ha ott leszel az EB-n, ezt olvasd el - fontos infók a szurkolóknak! » »

A képzést bemutató csütörtöki prezentáción Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja elmondta, az intézménynek hároméves kapcsolata van a Barcelonával, amelynek utánpótlás-vezetői már jártak a hajdúsági városban.

"Az FC Barcelona legendás nevelő egyesület, a világon 120 táborban terjesztik a Barca-modellt, most először Debrecenben is lehetőség lesz megismerni ezeket az értékeket" - mondta Bács.

Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum Kft. stratégiai és sportszakmai igazgatója arról beszélt, hogy Debrecen elkötelezett a labdarúgó utánpótlás-fejlesztésében, ezért keres nemzetközileg elismert partnereket.

Az FC Barcelona hivatalos táborai lehetőséget biztosítanak a technikai és taktikai alapelvek megtanulására, amit a katalán együttes fejlesztő csapatának módszertana szerint mutatnak be.

"Az FCBCamps program az FCBEscola sportigazgatóságának az irányításával valósul mag, ők biztosítják az edzőket, a munkaprogramot és a követendő irányelveket ezekben a táborokban" - ismertette a részleteket Makray Balázs, aki hozzátette, az egyhetes táborokba, amit a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) pallagi komplexumában tartanak, három barcelonai edző érkezik, munkájukat nyolc helyi szakember segíti majd.

A két táborban turnusonként 96-an vehetnek részt, a jelentkezőket az U7-es korosztálytól az U14-es korosztályig várják a szervezők.

A részvételi díj 80 ezer forint, amely két készlet Nike-felszerelést és egy -labdát, napi háromszori étkezést és szabadidős programokat tartalmaz. A jelentkezőket az ország egész területéről, de a határon túlról is várják.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a prezentáción bejelentette, az önkormányzat a költségek átvállalásával, összesen egymillió forinttal támogat turnusonként hat-hat hátrányosabb helyzetű tehetséges gyereket, hogy részt vehessen a kurzuson. (MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON