Elveszíthet egy BL-helyet az angol foci

Feltöltve: 2015, szeptember 22 - 18:29 Frissítve: 2015, szeptember 22 - 18:29

Amennyiben folytatódik az angol csapatok gyengébb szereplése a nemzetközi kupákban, és az olaszok megint képesek lesznek az olyan kiugró teljesítményre, mint az előző idényben, úgy elképzelhető, hogy két év múlva már nem négy, „csak” három Premier League-csapat indulhat el a Bajnokok Ligájában.

A BBC hívta fel a figyelmet, hogy bár az angol klubfoci továbbra is őrzi harmadik helyét az UEFA friss koefficiens-táblázatán, figyelnie kell hátrafelé is már.

Az olaszok ugyanis az elmúlt idényben – köszönhetően a Juventus BL-döntőjének, valamint a Fiorentina és a Napoli El-elődöntőjének – megközelítették őket, és ha folytatódna ez a tendencia, úgy a 2017/2018-as szezontól a Serie A-ból indulhatna négy, míg a Premier League-ből három csapat a Bajnokok Ligájában. Ekkor esik ki ugyanis a koefficiens-számításból a 2010/11-es idény, amikor a Manchester United BL-döntőt játszott, a Chelsea és a Tottenham pedig a negyeddöntőig jutott, az egy kiemelkedő év volt pontszámok tekintetében is az angol focinak.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON