Az UEFA is az európai szuperliga mellé állhat - 400 milliárd lehet a pénzdíj

Feltöltve: 2016, március 16 - 08:28 Frissítve: 2016, március 16 - 08:41

Bár korábban több, állítólag érintett klub is tagadta, hogy amerikai vezérlettel egy európai szuperliga formálódik a kontinens legnevesebb csapataival, német lapértesülések szerint már az UEFA-t is bevonták a nem teljesen zártkörű elitversengés megszervezésébe. Gigantikus összegek mozdulhatnak meg.

A hónap elején megjelent meg a hír- amelyet aztán az Arsenalnál és a Manchester Unitednél is cáfoltak -, hogy több Premier League-gárda is tárgyalt az amerikai milliárdos vállalkozóval, Charlie Stillitanóval az európai szuperliga létrehozásáról.

Az állítólagos elképzelés szerint a kontinens topcsapatai egy, a nagy amerikai bajnokságokhoz hasonló, zárt ligában küzdenének meg a legjobb elitklub címéért. Az ötletgazda szerint az emberek "inkább szeretnék látni két sztárcsapat mérkőzését, mint például egy Gent-PSV összecsapást". A Miami Dolphins MLS-csapatát is irányító üzletember szerint előbb-utóbb a Bajnokok Ligája is eljuthat oda, hogy egyes csapatok szereplését garantálja a sorozatban, függetlenül attól, hogy hazájuk bajnokságában hol végeznek.

Az UEFA a hír szerint máris rossz szemmel nézi a szuperliga esetleges létrehozását, ám friss sajtóinformációk szerint ebben a tekintetben fordulat állhatott be az ügyben.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) cikke szerint javában zajlanak a tárgyalások az európai szövetséggel is az elitliga létrehozásáról, amely a korábbi hírekkel ellentétben az UEFA égisze alatt működne, egyfajta prémium pontvadászatként, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga fölött egy szinttel. Ugyancsak cáfolták a németek, hogy az új liga teljesen zártkörű lenne, azaz egyfajta selejtezők lennének, más kérdés, hogy azokban állítólag bárki nem vehetne majd részt...

A FAZ úgy tudja, hogy a Bayern Münchennél is pozitívan fogadták a szuperliga lehetséges létrejöttét, már csak azért is, mert a pénzdíjak óriási haszonnal kecsegtetnek. A lap összehasonlításképpen írta, hogy amíg ma a BL-győztes 60-70 millió euróval gazdagodhat, az új sorozat összdíjazása akár az 1,3 milliárd(!) eurót is elérheti...

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON