UEFA: Sokba kerülhet a horvátoknak a horogkereszt

Feltöltve: 2015, június 16 - 07:28 Frissítve: 2015, június 16 - 07:41

Horvátország, Észak-Írország, Románia és Bosznia-Hercegovina ellen is fegyelmi eljárás indult az UEFA-nál a hétvégi Európa-bajnoki selejtezőkön tapasztalt nézőtéri kihágások, illetve a horvátok esetében a játéktérre került szvasztika miatt.

Az UEFA hétfőn jelentette be, hogy a négy tagszövetség ellen fegyelmi eljárás indult.

A horvátoknak egy, a spliti stadion gyepszőnyegére került horogkereszt miatt kell meghallgatásra menniük, amely az olaszok elleni 1-1-es Eb-selejtezőn tűnt fel a tv-képernyőkön is.

Az önkényuralmi jelképet a szünetben megpróbálták eltávolítani, láthatatlanná tenni a pályamunkások, de hiába, mint ahogy elkésett volt a helyi szövetség bocsánatkérése is a szabotázsnak és bűncselekménynek minősített akció után. A horvátokat 14(!) szabály megsértése miatt – valamennyi a rasszista megnyilvánulásokhoz köthető – hívatta be a fegyelmi bizottság.

Az északírek a románok elleni selejtezőn tapasztalt pirotechnikai "bemutató" miatt bűnhődhetnek, míg délkeleti szomszédunk – és következő, szeptemberi ellenfelünk a sorozatban – a szurkolói nem engedélyezett transzparensei miatt kaphat bírságot.

Bosznia-Hercegovina drukkerei az Izrael elleni meccsen megzavarták a vendégek himnuszát, piróztak és idegengyűlölő rigmusokat is hallattak az UEFA ellenőrének jelentése szerint.

Július 16-án tárgyalja majd az ügyeket az európai szövetség illetékes testülete.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON