Terrorellenes gyakorlattal készülnek az Eb-re a franciák

Feltöltve: 2016, április 22 - 07:30 Frissítve: 2016, április 22 - 07:41

Túszmentést, valamint támadók lefegyverzését gyakorolták a labdarúgó Európa-bajnokságra készülő francia biztonsági erők. Az akcióterv lényege, hogy egyetlen olyan pont se legyen Franciaországban, amit 20 percen belül nem tudnak elérni a terrorellenes egységek.

A francia biztonsági szolgálatok gőzerővel készülnek a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra - amely éppen ötven nap múlva kezdődik -. miközben a francia kormány azt javasolja a parlamentnek, hosszabbítsák meg a még tavaly novemberi 130 halálos áldozattal járó párizsi terrortámadás után bevezetett rendkívüli állapotot, melynek következtében a rendőröket a szokásosnál nagyobb szélesebb jogkörrel ruházhatják fel.

A terrorellenes egységek nem csak fegyveres, valamint bombatámadásra, hanem vegyi fegyveres merényletekre is felkészülnek.

Elsősorban a gyorsaságon van a hangsúly, a rendőrség és a biztonsági erők minden eshetőségre felkészülnek, arra is, hogy a terroristák drónokkal juttatnak vegyi fegyvereket a tömegbe – hangzott el az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel. A kontinensviadal szervezői korábban hangsúlyozták, ragaszkodnak a mérkőzéseknek otthont adó városokban kialakított szurkolói zónákhoz, ugyanakkor a francia rendőrség közleményében hangsúlyozta, külön figyelmet szentelnek majd arra, hogy sehol se alakulhasson ki nagyobb tömeg, csoportosulás. (M1 Aktuális)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON