Kint leszel a foci Eb-n? - ezt mindenképp olvasd el!

Feltöltve: 2016, május 24 - 10:37 Frissítve: 2016, május 24 - 10:41

Ha ott leszel a franciaországi Európa-bajnokságon, sok mindenre fel kell készülnöd. Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Ott leszel az Eb magyar meccsein? Itt vannak a legolcsóbb szállások! » »

A sportimadok.hu összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat az Eb-re utazóknak.

Hasznos információk Franciaországról

Éghajlat: Franciaországban az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger közelsége miatt az időjárás változatosabb és időnként szeszélyesebb, mint az adott évszakban Magyarországon. Lyonban 22 C, Bordeaux-ban 26 C, Marseille-ben pedig 24 C a júniusi átlaghőmérséklet.

Időeltolódás: A magyarországi időhöz képest nincs.

Pénznem: Franciaországban a hivatalos fizetőeszköz az euró. Hitelkártyát szinte mindenhol elfogadnak. Bankkártyáról készpénzfelvétel az összes bank automatából megoldható.

Borravaló: Éttermekben 10-15 %-os borravalót várnak el.

Vám: Tekintettel arra, hogy Franciaország az egységes európai vámterület része, a vonatkozó vámszabályok megegyeznek az EU többi tagállamában alkalmazottakkal.

Egészség: Franciaországban ingyenes egészségügyi és sürgősségi ellátásra csak abban az esetben jogosult a kint tartózkodó magyar állampolgár, ha kiváltotta a lakóhelye szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztárnál az E111-es okmányt. A csapvíz iható, védőoltás nem szükséges.

2007. február 1-től tiltott a „Nyilvános fedett helyeken való dohányzás” (pl. pályaudvarokon, repülőtereken, egészségügyi intézményekben, éttermekben és kávézókban). A szabály megszegése 65 euró büntetést von maga után.

További fontos információ a konzuli szolgálatról, a közbiztonságról és az egészségügyi ellátásról ITT olvasható.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON