"Magyarország egy másik univerzum" - CR négyszer annyit ér, mint a válogatott

Feltöltve: 2016, május 31 - 12:35 Frissítve: 2016, május 31 - 14:51

Érdekes összeállítást közölt a közelgő Európa-bajnokság kapcsán az amerikai Bloomberg. A világcég honlapján a kontinenstornán szereplő csapatok piaci értékét vette górcső alá, fontos szerepet szánva az Eb "legolcsóbb" válogatottjának, a magyarnak, illetve a torna legdrágább játékosának, Cristiano Ronaldónak.

A Bloomberg cikkében már a címben kiemeli, hogy "Cristiano Ronaldo négyszer annyit ér, mint a magyar válogatott", majd leszögezi, hogy a legutoljára az 1972-es Eb-n szereplő magyar nemzeti csapat pénzügyi értelemben "egy másik univerzumot" képvisel, mint a kontinenstorna elitgárdái.

Magyarország csapatának várható értéke nagyjából 31 millió dollár lehet (a pontos keret csak ma délután kerül nyilvánosságra), ami valamennyi résztvevőnél alacsonyabb összeget jelent.

A torna egyik sztárja, az Eb-n a magyar válogatottal is találkozó Portugália kapitánya, Cristiano Ronaldo értékét egyedül 116 millió dollárra becsüli a holland ING, értéke tehát a négyszerese a papíron a 23 fős magyar keretnek. A csapatok közül a spanyol a legdrágább (736 millió dollár), megelőzve a németeket (633 millió) és a franciákat (551 millió).

A Bloomberg írása és az ING felmérése a 10 legértékesebb keret legdrágább játékosainak tízes listáját is felállította (itt is Ronaldo vezet), emiatt például az Eb egyik legtöbbre taksált (113 millió dollár) futballistája, nem is fér fel arra, hiszen Wales nincs a legértékesebb csapatok között.

A portál hozzáteszi, hogy az esélylatolgatásokban is sokat nyom a latba a válogatottak értéke, így például a brit Ladbrokesnál a németek Eb-sikere fizetne a legrosszabbul, míg Magyarország aranyérmére 250-szeres szorzóval lehet fogadni. (Fotó: mlsz.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON