Komoly dicséret Dárdainak: "Jobb edző lehet, mint amilyen játékos volt"

Feltöltve: 2015, december 9 - 19:43 Frissítve: 2015, december 10 - 12:29

Az MTK szakmai igazgatója, Garami József szerint nem elképzelhetetlen, hogy Dárdai Pál legalább olyan jó edzői pályafutást tudhat majd magáénak, mint amilyet játékosként is sikerült elérnie. A rutinos szakember amondó, a magyar trénert igazolja a válogatottnál és a Herthánál elvégzett komoly munkája, amihez jó alapokat kapott idehaza, a hozzáállása és az emberi tulajdonságai pedig nagyban segítik őt a céljai elérésében.

Dárdai Pál eddig remek szezont fut a Hertha BSC-vel a Bundesligában, a magyar trénert pedig ennek apropóján nemrégiben az év edzőjének is megválasztották Berlinben.

A korábbi magyar szövetségi kapitányról az MTK szakmai igazgatója, Garami József is elmondta a véleményét a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában, akit szerinte a hozzáállása és az emberi tulajdonságai nagyban segítik a céljai elérésében.

- Egy igazi futballcsalád az övék. A papa is nagyszerű játékos volt, ahogy a Palcsi is. Ha egy pesti nagy csapatban játszik, akkor lett volna talán ennél sokszorosabb válogatott is. Kevesen tudják, hogy a nagybátyja is NB I-es focista volt. Palcsi nagyszerű adottságokkal rendelkezett, sokszor be is állítottam már 16 évesen is a csapatba, habár nem sok alkalmam volt rá, mivel az volt az utolsó évem Pécset. A képességein túl nagyszerű emberi tulajdonságai vannak, amely az egész családra jellemző. Hihetetlen akaratosak, céltudatosak, és nagyon tisztességesen végzik a munkájukat. Magyarországon egy nagyszerű alapot kapott. Nem akarom azért a pécsi rendszert dicsérni, de azért az rendbe volt. Az édesapjától is sokat kapott, aki segített őt mindenben. Felkerült a BVSC-hez, ahol szintén jó szakmai munka folyt, majd elkerült Németországba, ahol a legkorszerűbb dolgokkal találkozott. Nem véletlen, hogy külföldi játékosként ő játszotta a legtöbb meccset a Herthába. Ehhez kitűnő emberi adottságok kellenek, én elsősorban ezt emelném most ki. Ez a legfontosabb, és különösen most nagyon fontos, hogy edző lett - nyilatkozta a szakember, majd így folytatta.

- A jó edző nyilvánvalóan az, aki rendszeresen eredményeket tud elérni a csapatával. Abba biztos vagyok, hogy sokat mint edző, nem fog hibázni, mert nagyon remekül állította össze tavaly is a negatív pozícióban lévő német csapatot is. Amikor a válogatottat átvette, nagyon határozott kézzel irányította a csapatot és az egyes játékosokat is, és megtalálta azt a játékot, amivel lehet eredményt elérni. Legalább 300 Bundesliga-meccset játszott, ami nem véletlen, de lehet olyan jó edző is, mint amilyen játékos volt - fogalmazott.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON