Dárdai élőben kapott össze a riporterrel a vesztes kupaelődöntő után - az interjú

Feltöltve: 2016, április 21 - 08:37 Frissítve: 2016, április 21 - 10:38

Megvédte csapatát és taktikáját Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője, miután a berlini gárda 3-0-ra kikapott a Borussia Dortmund elleni Német Kupa-elődöntőn. A magyar szakvezető igazságtalannak érezte a Sky riporterének kritikáját, mely szerint a Hertha túlságosan védekező felfogásban futballozott, így nem lehetett esélye a sikerre nagynevű riválisával szemben, Dárdai élő adásban vitatkozott össze az interjút készítő Thomas Wagnerrel. Íme, a beszélgetés részletei!

Utazz a magyar válogatott Eb-meccseire: belépő + tengerparti nyaralás » »

Mint arról beszámoltunk, a Dárdai Pál vezette Hertha BSC szerda este, hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Borussia Dortmundtól, így nem jutott be a Német Kupa döntőjébe. A fináléban a Bayern Münchennel meccselnek majd a sárga-feketék.

A mérkőzést követő, élő adásban sugárzott interjúban a Sky riportere, Thomas Wagner szinte rögtön rákérdezett arra, nem volt-e túlságosan defenzív és bátortalan a Hertha játéka, amire meglehetősen harciasan reagált az érthető okokból még feszült Dárdai. Következzék néhány részlet az interjúból a bz-berlin.de és a focus.de "tolmácsolásában":

Sky: - Kívülről úgy tűnt, hiányzott a bátorság a csapatából a mérkőzés első felében.
Dárdai: - Mit ért az alatt, hogy bátorság?

Sky: - Azt, hogy egy csapat merjen támadni, ahogyan azt egy, a hazai közönség által támogatott együttestől el is lehet várni.
Dárdai - És mégis hogyan kellett volna ezt csinálnunk? Mondja meg, és legközelebb majd megpróbáljuk úgy.

Sky: - Mondjuk, ha például több párharcot nyer a csapata, és szabadrúgásokat kaphat.
Dárdai - Ön szerint tehát az volt a gond, hogy sétálgattunk és nem harcoltunk? Az első félidőben ugyanaz történt, mint Liverpoolban, ugyanúgy játszott a Dortmund. Mégis mit tehetnénk? Vannak határaink, mindent megtettünk, de ez sem volt most elég... Kérem, tegyen fel jobb kérdést vagy akkor gondban leszünk... Jöjjön el hozzánk, adjon leckét nekem arról, hogyan kell legyőzni a Dortmundot! Nagyon boldog leszek, ha segít...

Sky: - Én arról beszéltem, hogy a Hertha bátortalan volt...
Dárdai - Ön azt mondta, hogy a csapatom túlságosan defenzív volt és bátortalan volt. Nekem viszont nincs szükségem ilyen kérdésekre. Ha van más témája, arra válaszolok!

Sky: - Ön szerint a Dortmund játékosanyaga jobb, mint a berlinieké?
Dárdai - A sebessége jobb... Több tiszteletet érdemel a csapatom, amely szervezett volt és jól dolgozott. Egyszerűen elértük a határainkat, amit értékelni kell. Sajnálom, ha ezt Ön nem így látja, az probléma.

Sky: - Ha az probléma, fejezzük is be! Én mindig is tiszteltem a csapatát...
Dárdai - Mégis játékosanyagról beszélt. Az én játékosaim nem "anyagok"...

Sky: - Ez csak egy szakkifejezés...
Dárdai - Amit én nem tudok elfogadni...

Sky: - Akkor azt sajnálom! Fejezzük is be! Köszönöm Dárdai Pálnak! – zárta a beszélgetés Wagner.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON