Sokkoló hírt kapott Dárdai és a Hertha

Feltöltve: 2016, május 6 - 07:28 Frissítve: 2016, május 6 - 09:28

Erősen bizonytalanná vált a Hertha és a berlini Olimpiai Stadion jövőbeli kapcsolata, miután az arénát üzemeltető városi tanács közel a duplájára növelné a bérleti díjat. A Hertha vezetősége a csütörtöki tárgyaláson értesült a klubot sokkoló hírről. Ha nem lesz módosított ajánlat, a saját stadion lehet a kiút Dárdai Pál csapata számára.

Ott leszel az Eb magyar meccsein? Itt vannak a legolcsóbb szállások! » »

A Kicker beszámolója szerint a Hertha BSC jelenlegi bérleti szerződése (amely 2017. június 30-án jár le) alapján - nézőszámtól függően – 3,5-4 millió eurót fizet az Olimpiai Stadion bérléséért. A Hertha vezetői annak a reményében ültek le csütörtökön a berlini városi tanáccsal, hogy csak mérsékelt emelésről esik majd szó, ám ehhez képest majdnem az eddigi összeg duplájáról, évi 7,5 millió euróról szólt a városvezetés első ajánlata.

Többek között az egyeztetésen részt vevő Michael Preetz klubmenedzser totális döbbenetére.

- A tárgyaláson elhangzottak teljesen sokkoltak minket. Még csak magyarázatot sem kaptunk. Ha a tárgyaló partnerünk úgy gondolja, hogy mi majd 15 év alatt százmilliós összeget fogunk fizetni bérleti díjként, akkor nekünk biztosan fel kell gyorsítanunk a saját stadionunk tervezését – utalt a lehetséges "B-megoldásra" a berliniek egyik vezetője.

A Kicker információi szerint a Hertha saját, nagyjából 60 ezres befogadóképességű arénája a Berlin határán kívül épülhet fel, külső befektetők bevonásával.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON