Balogh Norbert: "Jövőre annyit fogok játszani, amennyit csak akarok"

Feltöltve: 2016, május 28 - 13:46 Frissítve: 2016, május 28 - 16:41

Jövőre annyi meccset játszik majd a Palermóban, hogy egy idő után már pihenni szeretne - mondta saját jövőjéről az olasz klubban Balogh Norbert. A fiatal támadó úgy érzi, megváltozott a játéka odakint, erősödött, de sokkal türelmesebbnek kellene lennie. Az motiválja, hogy az elnök az új Cavanit látja benne. A Palermo magyar játékosa a DigiSportnak nyilatkozva értékelte az elmúlt fél évet.

A kezdetekről

"Elsőként Mato Jajalo vett a kezei közé, sokat segített légiósként, vitt edzésre, próbált velem kommunikálni, ő beszél angolul, ezért vele könnyebb volt. Azt mondta, minél hamarabb tanuljak meg olaszul, ezután be is ültem az iskolapadba. A másik nagy segítség, Aleksandar Trajkovski, minden nap ő visz edzésre, mert nekem nincs még jogsim. Az olaszok nagyon rendesek velem, beszélnem hozzám, ha tévedek, nevetnek rajtam, de ez már jó jel. Alberto Gilardinóval is szoktam beszélgetni, elmondja, merre kellene indulnom, hova mozogjak be, hogy a labda megtaláljon - nagyon intelligens játékos, taktikailag sokat lehet tőle tanulni, illetve már csak a játékát figyelve is. Azt javasolta, legyek türelmes, látja rajtam, hogy jó játékos vagyok, de türelmetlen, de nyugodjak meg, mert rengeteget fogok még játszani. Úgy vagyok tőle, ha tőle ilyen dicséret jön, akkor nem is kell igazán másokra hallgatnom, egy világbajnok véleménye azért mérvadó."

Az edzőváltásokról

"Volt pár fura edzőváltásunk is, de ilyen a futball, egyszer fent, egyszer lent, nekem senkivel nem volt bajom. Külön beszélgettek velem mind, ott segítettek, ahol tudtak, kint maradtak velem, amikor csak lehetett. Érzem a támogatásukat. A mostani edzőnk, Davide Ballardini nagyon jól motiválta a csapatot, minden meccs előtt mondott valami remek motivációs beszédet, magabiztos ember, olyan, aki a kezében tudja tartani a csapatot. Ő is azt mondta, hogy fejben legyek mindig koncentrált, de ne legyek türelmetlen. Javasolta, hogy nyugodjak meg, ne zavarjon, hogy nem játszom eleget, mert fiatal vagyok, a posztomon egy világbajnok a rivális, de vannak még más kiváló támadók is. "

A jövőről

"Az edzőm azt mondta, hogy fő a nyugalom, szerinte jövőre annyit tudok majd játszani, amennyit csak akarok, sőt, már azt fogom majd kívánni, bárcsak tudnék pihenni egy-egy meccset. Lehet, lesznek távozók, az egyik nagy érték, Franco Vázquez már el is köszönt, de Gilardinóról is azt hallottam, elmegy. Az bosszantott fel legjobban, hogy odahaza olvastam olyan minősítést, amely nagyon lehúzott. Nagyon más az otthoni mentalitás, itt jobban szem előtt tartják, hogy 20 évesen egy világbajnokot kellene kiszorítanom, reálisan látják a helyzetemet. Nem volt várható, hogy kimegyek, és elkezdek egyből játszani és ontani a gólokat 20 évesen a Serie A-ban. Én is tudtam, hogy először fel kell még nőni, fél év tanulás jön, meg kell erősödnöm. Úgy érzem, nagy változás van már most is a játékomban, ahhoz képest, ahogy eljöttem otthonról."

Zamparini elnök Cavani-s párhuzamáról

"Az elnök mindig azt mondja, én leszek az új Cavani. Motivált, amikor hallottam, boldog is voltam tőle, de főleg azért, mert egy olyan klubban vagyok, ahonnan elég nagy játékosok tudtak már elkerülni. Én se bántam meg egy pillanatra sem, hogy a Palermóhoz szerződtem, nem is fordult meg a fejemben ez egy pillanatra sem. Motivál, hogy az elnök ilyen nagy fantáziát lát bennem, ha ő így látja, és én hiszek benne, akkor semmi sem lehetetlen. Szeretnék első körben minél több meccset játszani, gólokat rúgni, többi pedig a jövő zenéje."

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON