Az összes ultrát kiűznék a spanyol fociból a halálos verekedés után

Feltöltve: 2014, december 1 - 16:46 Frissítve: 2014, december 2 - 11:05

Az összes ultracsoportot kiűznék a lelátókról Spanyolországban a hétvégi, halálos áldozatot is követelő szurkolói összecsapás nyomán. Első lépésként a stadionokban bezárhatják az érintett szektorokat.

Mint ismert, a hétvégén egy szurkoló meghalt azokban az összecsapásokban, amelyekre Madrid utcáin került sor az Atlético Deportivo elleni meccse előtt. A hatóságok ennek kapcsán 21 embert vettek őrizetbe, a főkolomposok azonosítása pedig mindkét oldalon megtörtént – utóbbiakra kitiltás vár.

Az események hatására a Spanyol Legfelsőbb Sporttanács elnöke, Miguel Cardenal drasztikus lépéseket helyezett kilátásba.

– Hamarosan leülünk a szövetség és a liga képviselőivel és megtesszük javaslatainkat. Ezek között lesz az ultrák szektorainak teljes lezárása. Eltökélt vagyunk azt illetően, hogy kiűzzük az ultracsoportokat a labdarúgásból. Az illetékesek kapnak egy határidőt, amíg ezt el kell végezniük. Készítünk egy listát az ultracsoportokról, amelyeket el kell távolítani a sportág közeléből. Aki pedig együttműködik a radikális csoportokkal, az szigorú büntetésre számíthat – fogalmazott.

GERA - exkluzív fotóalbum karácsonyra!

Vedd meg most akciósan, több mint 20%-kal olcsóbban! Bolti forgalomban nem kapható!
ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN KIZÁRÓLAG ITT: Részletekért ide kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON