Messiék is megnézhetik a "Magyarok a Barcáért" című filmet

Feltöltve: 2016, március 6 - 12:01 Frissítve: 2016, március 6 - 12:02

Barcelonában is bemutatják hétfőn a "Magyarok a Barcáért" című dokumentumfilmet, amely a katalán klub három magyar legendás futballistájának, Kubala Lászlónak, Czibor Zoltánnak és Kocsis Sándornak a történetét dolgozza fel.

Az eseményt Kovács Barnabás, Magyarország barcelonai főkonzulja, illetve a klub közösen szervezi. A spanyolországi ősbemutatóra az FC Barcelona Auditórium Maximumban kerül sor. A helyszínt biztosító Josep Bartomeu elnök hangsúlyozta, Kubala szellemisége a mai napig meghatározó a klub életében, amit hűen tükröz, hogy Európa legnagyobb stadionjában kizárólag az ő szobra található meg. A filmbemutató rendhagyó jelleggel bír, ilyen és ehhez hasonló rendezvény megtartására az FC Barcelona csak kivételes alkalmakkor bocsátja rendelkezésre a klub dísztermét.

A mintegy 250 fő részvételével tervezett bemutatón várhatóan részt vesz az FC Barcelona elnöksége, a labdarúgócsapat kapitánya, a 107-szeres spanyol válogatott, világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája győztes Andrés Iniesta. A klub korábbi aranylabdása és Kubala László egykori csapattársa, Luis Suárez, valamint FC Barcelona kézi-és kosárlabdacsapatának tagjai. Magyar részről meghívást kapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői is, illetve jelen lesz Kocsis Tibor filmrendező.

A "Magyarok a Barcáért" című alkotást 2014 márciusában mutatták egy háromrészes dokumentumfilm-sorozat formájában a Dunán, majd májusban az art mozik is műsorukra tűzték az alkotást. A moziba került film negyedórával hosszabb, azaz másfél órás, valamint a képi anyagok jelentős részét is kicserélték. (MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON