Kiszámolták: Messi és Neymar is sokkal értékesebb C. Ronaldónál

Feltöltve: 2016, június 2 - 11:33 Frissítve: 2016, június 2 - 11:33

A svájci Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) friss jelentésében az tette közzé, mely labdarúgók a legértékesebbek a világon – sok szempont összesítése alapján. Lionel Messi és Neymar magasan vezeti a rangsort.

A CIES tanulmányában a következő szempontok alapján állította fel a nemrég véget ért klubszezont követő rangsorát: kor, a szerződés időtartama, piaci érték, a válogatottban betöltött szerep, tapasztalat, a pályán nyújtott teljesítmény és mutatók, az elnyert címek, eredmények és a bajnokság színvonala.

Ez alapján számolták ki Svájcban, hogy bár Lionel Messi értéke picit csökkent az elmúlt idényben, továbbra sincs olyan más futballista, aki többet érne nála a földkerekségen, jelenleg 211,1 millió euróra taksálják a Barcelona argentin támadóját. Mögötte klubtársa, a brazil Neymar a második (201,5 millió), míg a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 137,8 milliót érve a harmadik.

A TOP 20-ban az alábbi játékosok kaptak még helyet:

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON