Katalán zászlók miatt büntették meg a Barcelonát

Feltöltve: 2016, június 5 - 07:00 Frissítve: 2016, június 5 - 07:11

Az UEFA másodszor is súlyosan megbüntette a Barcelonát a lelátón feltűnő katalán nemzeti lobogók miatt. A szervezet szerint ez továbbra is politikai jelkép, és mint ilyen, tiltott dolog a lelátón - írja az origo.hu.

Az UEFA pénteken arról tájékoztatta a Barcelonát, hogy 150 ezer eurós büntetést rótt a klubra, mert
a katalán zászló szeparatista változatát, az Esteladát lobogtatták
a szurkolók a csapat több Bajnokok Ligája-mérkőzésén is. A zászlót korábban a spanyol szövetség is betiltotta, a Spanyl Kupa-döntő előtt volt is felháborodás a dologból.

A Barcelona a honlapján megjelentetett közleményben tudatja a szurkolóival a büntetés tényét, és hozzáteszik, a 150 ezer eurós büntetésből csak 100 ezret kell fizitenie a klubnak, a maradék 50 ezret csak akkor, ha a következő időszakban is feltűnnek az Esteladák a lelátón.

"A klub hamarosan fellebbezést nyújt be a döntés ellen, és jogi úton próbál érvényt szerezni igazának, hiszen továbbra is úgy gondoljuk, a zászlók a szabad véleménynyilvánítás eszközei" - olvasható a katalánok közleményében. (origo.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON