"Felháborító" - közleményt adott ki a DAC Dunaszerdahely

Feltöltve: 2016, április 4 - 21:48 Frissítve: 2016, április 5 - 14:13

Az FC DAC 1904 futballklub álláspontja a szombati DAC-Slovan bajnoki mérkőzés játékvezetőinek tevékenységével kapcsolatban.

Akció: Csoportos utazás az Eb-re, belépővel és tengerparti nyaralással

A DAC futballklub mély felháborodását fejezi ki a szombati DAC-Slovan bajnoki mérkőzésen tapasztalt játékvezetői tevékenység miatt. Az ilyen játékvezetés nem áll összhangban a fair play elveivel.

A labdarúgás egyik alappillére a tiszta játék, az ún. fair-play, amely egyenlő feltételeket biztosít a játék minden résztvevőjének. Elvárnánk ezért, hogy ezt az elvet a szlovákiai játékvezetők is tiszteljék és vallják. Főleg akkor, amikor az ő feladatuk felügyelni a szabályok betartását.

Szombaton a Slovan elleni bajnoki mérkőzésen sajnos más elveket vallott a játékvezető. A Szarka Ákos elleni tendenciózus sárga lap, a DAC ellen megítélt büntetők, a csapatunktól megvont büntetők, a korábban már sárga lappal figyelmeztetett 6-os számú vendégjátékos kirívó faultja Brašeň ellen, amelyet a játékvezető nem látott szabálytalannak, és még folytathatnánk.

Tekintettel arra, hogy nem egyedülálló jelenségről van szó, és már többször előfordult, hogy a bírók megpróbálták befolyásolni a versenyt, a szlovák futball jövőjének érdekében fontosnak tartjuk, hogy a labdarúgó-szövetség illetékesei olyan döntéseket és szisztematikus változásokat hozzanak, amelyek biztosítsák, hogy a szlovák labdarúgásban a játékvezetők nem fogják befolyásolni az eredményeket. Amennyiben pedig mégis így történik, az adott játékvezetőt el kell tiltani. A szombati DAC-Slovan mérkőzésen látott óriási játékvezetői tévedések belátásunk szerint példaértékű büntetést érdemelnek, az ilyen személyeknek nem szabad több teret adni a legfelső bajnokságban.

Az FC DAC Dunaszerdahely hivatalos panaszt nyújt be Peter Kráľovič játékvezető DAC-Slovan mérkőzésen mutatott teljesítménye miatt. - áll a közleményben.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON