"A magyarok a vereségnek is örülnek" - a 95. percre várják Ibra gólját a svédek

Feltöltve: 2011, augusztus 29 - 13:18 Frissítve: 2011, augusztus 29 - 20:58

Újabb előzetes jelent meg a Magyarország-Svédország Eb-elejtező kapcsán az északi országban, ezúttal egy igényesen elkészített szurkolói kiadványban. A szerző a találkozónak helyszínt adó Puskás-stadion érdekes méltatása mellett szót ejt a "megszokott" vereség esetén is boldog magyar szurkolókról és reméli, hogy Zlatan Ibrahimovic ezúttal nem a 94. percre hagyja a döntést. Hanem mondjuk a 95.-re.

NB I: Minden az élvonal hétvégi fordulójáról - kattints!

- pepsifoci.hu - Romantikus hangvételű, olykor a giccs határát súroló képekkel "illusztrálja" előzetesét az egyébként igen színvonalasan összeállított, természetesen nyomtatásban is megjelenő szurkolói kiadvány, nem felejtve el kiemelni a magyar fővárossal kapcsolatos "kissé" közhelyes, ámde igaz állításokat, miszerint Budapest a Duna "környékén" gyönyörű, kiváló ételek és hangulatos séták várják az idelátogatókat, nem beszélve a Váci utcáról és a tokaji borról.

Ami magyar embereket és a futballhoz fűződő viszonyunkat illeti, a svéd vélemény eléggé sajátságos, és a közelmúltbeli, svéd sikerekkel véget ért selejtezők élményeire alapoz.

"A magyarok még akkor is boldogok, ha kikapnak, hisz előre tudják, hogy a válogatottjuk valószínűleg úgyis ki fog kapni, úgyhogy nagyon barátságosak voltak velünk is" - idézi fel budapesti emlékeit az Ola Nilsson nevű szerző.

Aki a jelenlegi formájától hamarosan, valószínűleg a finnek elleni októberi selejtező - vagy kedvezőbb helyzet esetén a pótselejtező - után búcsúzó Puskás Ferenc Stadionról is szót ejtett.

"A stadion igazi keleti "blokkos" aréna, futópálya veszi körül a gyepszőnyeget. Magas stadion, öreg és lelakott, ami rögtön szembetűnik, amikor odaérsz, hogy óriási sort kell végigállni, aztán átmész egy kavicsos részen, majd újra sorban állsz. Vehetsz magadnak mogyorót meg napraforgó-magot és rágcsálhatod a magas lelátón, az idő pedig szeptemberben is nagyon kellemes. Kerítés és rács egymás hegyén-hátán a beléptetésnél, de még így is csodálatos a hely."

Ami pedig a végeredményt illeti, a kiadvány cikke egyértelműen esélyesként tekint a svéd válogatottra, és ki mástól, mint Zlatan Ibrahimovictól várja az (újabb) sorsdöntő találatot.

"Zlatan kétszer zsinórban eldöntötte a magyarok elleni, budapesti selejtezőinket, miért ne lehetne meg a harmadik is? Még most is libabőrös vagyok ha a góljaira gondolok! A finneket simán vertük legutóbb, remek propaganda volt ez a válogatott számára, a magyarok persze keményebbek, óvatosaknak kell lennünk, és ha gondolnak a játékosaink az egészségünkre, akkor még a 94. perc előtt eldöntik a csatát. De van olyan érzésem, hogy megint a végére marad a csattanó, talán most a 95. percre!" - teszi hozzá "Ola".

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON