Betennék-e Stiebert Dzsudzsák helyére a válogatott játékosai? - körkérdés

Feltöltve: 2011, augusztus 30 - 15:53 Frissítve: 2011, augusztus 31 - 12:06

Dzsudzsák Balázs sérülése új helyzet elé állítja Egervári Sándort a svédek elleni EB-selejtező előtt. Azt egyelőre aligha tudná bárki is biztosra mondani, ki pótolja a megsérült szélsőt, egyelőre a szövetségi kapitány is óvatosan beszél a lehetséges helyettesről. A pepsifoci.hu arról kérdezte a válogatott tagjait, ők kivel pótolnák Dzsudzsákot, szóba kerül az is, kezdő lehet-e így a frissen behívott Stieber, vagy rutinosabb játékos lehet a befutó, de arra is választ kaptunk, Huszti Szabolcsot nem lett volna-e értelme megkeresni a kialakult helyzetben.

MAGYAR-SVÉD: Minden a sorsdöntő selejtezőről itt - kattints!

- pepsifoci.hu - Egervári Sándor Dzsudzsák sérülése után annyit mondott, nem tudja, van-e még olyan peches kapitány, mint ő, hiszen sokadik kulcsemberét vesztette el rövid idő alatt. Az összetartás első napján a kapitány még óvatosan beszélt arról, ki lehet a szélső helyettese.

- Balázs speciális poszton játszik, egy nagyon gyors játékos, kitűnő bal lábbal. Hozzá hasonló képességű emberünk nincs, ezért másképp kell a játékot kialakítanunk. Néhány edzés után eldől, hogy ki pótolhatja, vannak terveim, de ezeket már sokszor áthúzták, legutóbb épp Dzsudzsák Balázs.

Sokakban felmerült az, hogy a kialakult helyzetben nem lenne-e esetleg érdemes rendezni a helyzetet a szintén ballábas középpályással, Huszti Szabolccsal. A pepsifoci.hu mindezt felvetette Egervári Sándornak is, a kapitány így reagált erre:

- Huszti Szabolcs saját magát vonta ki a forgalomból, nem akart közénk jönni. Többször is kapacitáltam, hogy beszéljük meg a problémákat, találjunk megoldást. Nem a válogatotton és a kapitányon múlt, hogy ő nincs köztünk.

Természetesen több játékost is megkérdeztünk arról, mi lehet a megoldás a pénteki svédek elleni meccsre. Koman Vladimir szerint nem személyekben kell gondolkodni, a csapatnak kell megoldania Dzsudzsák hiányát, de szerinte akár az újonnan behívottak körül is bekerülhet valaki a megsérült szélső helyére.

- Csakis csapatmunkával lehetünk eredményesek, ki kell segítenünk egymást. Bárkinek is szavaz bizalmat a kapitány, nekünk az lesz a dolgunk, hogy kisegítsük őt, vagy ha kell, akár Laczkó Zsoltnak is besegítsünk a védekezésben. Nyilván nem a játékosok dolga eldönteni, ki kerüljön a csapatba, biztos vagyok abban, hogy a kapitány megtalálja a legjobb megoldást. Pár edzés után okosabbak leszünk, kiderülhet, ki hogyan mozog, én magam részéről azt tartanám jónak, ha az eddig összeállt szerkezet nem lenne megbontva. Bár a válogatott nem klubcsapat, itt nem lehet tökéletesen összeszokott játékosokról beszélni, de az eddig alkalmazott játékszerkezetben egyre jobban megismertük egymást, mindenki egyre jobban megtalálta a helyét, így azt megbontani talán nem lenne szerencsés. Én arra számítok, hogy akár valamelyik újonnan behívott játékos is bekerülhet a csapatba, legyen az akár Stieber Zoltán, vagy Sándor György. Nem a név a lényeg, hanem az, hogy aki bekerül, az mindent kiadjon magából. Gyakori jelenség, hogy egy frissen bekerült játékos kétszeresen is akar bizonyítani, ilyenkor képes 120%-ot is kiadni magából, és ezáltal olyan teljesítményt tud nyújtani, ami után senki nem arról beszél, ki hiányzott a csapatból.

(FOTÓK: MLSZ.HU)

Elek Ákos ellenben nem titkolja, ő például szívesen kipróbálná Stieber Zoltánt.
- Nem az én dolgom ebben dönteni, de én rá szavaznék. Szélső is, ballábas is, ráadásul Bundesliga I-es játékos. Fiatal még, de nyilván nem véletlenül került oda a német első osztályba. Mi még nem játszottunk együtt, legalábbis felnőtt szinten nem. Pár éve azonban még nagyon fiatalon játszottunk egymás ellen, valami iskolai focimeccsen, akkor kikaptunk rendesen, és Zoli 5 vagy 6 gólig meg sem állt.

Stieber Zoltán szerényen fogadta azt, hogy van, aki újoncként őt állítaná a csapatban.
- Még egy edzésen sem vagyunk túl, korai lenne bármit is mondani, nem is tudtam még a kapitánnyal sem értelemszerűen hosszabban beszélgetni - mondta még a hétfői összetartás előtt Stieber honlapunknak. - Nagyon óvatosan beszélnék erről a kérdésről, hiszen újonc is vagyok, meg nem is az én dolgom dönteni, ez a kapitány feladata, de természetesen hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem futott az agyamon, hogy akár én is lehetne Dzsudzsák Balázs helyettese. Többféle verzió is szóba kerülhet szerintem, vannak olyan játékosok a keretben, akik szintén bevethetőek azon a poszton, de akár szerkezeti átalakítás is elképzelhető.

Az "új" csapattag Laczkó Zsoltot is érintheti, aki Dzsudzsák távollétében új "társat" kap a baloldalon. Adja magát a kérdés, ő kinek örülne.
- Több nap van még a meccsig, korai lenne megmondani, ki lenne az ideális helyettes. Szerintem három játékos jöhet szóba: Stieber, Czvitkovics vagy Halmosi, de hogy a kapitány fejében mi jár, azt nyilván csak ő tudja, szerencsére nem a mi dolgunk dönteni. A magam részéről védőként nyilván az a legjobb, ha olyan valaki játszik előttem, aki erőszakos, besegít a védekezésben is, így akár arra is van lehetőségem, hogy nyugodtabban tudjam segíteni a támadásokat.

Ti hogyan oldanátok meg Dzsudzsák Balázs pótlását?

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON