Óriási tét: Közel egymilliárd forintért is játszik a Vidi

Feltöltve: 2015, augusztus 5 - 13:20 Frissítve: 2015, augusztus 6 - 08:11

A sportszakmai siker mellett ma komoly pénz is a tét a Videoton labdarúgócsapatának a BL-selejtező visszavágóján. A fehérváriak közel egymilliárd forintos prémiumért játszanak, ennyit ugyanis biztosan kaszálnának azzal, ha továbbjutnának a BATE ellenében. Ha kiesnek, akkor a különbség több mint tízszeres lenne a pénzjutalmak terén.

A Videoton 1-1-es állásból várja a BATE elleni BL-selejtező második felvonását. Túlzás nélkül állítható, hogy sok múlik azon, hogy a magyar bajnok mire megy a visszavágón: egyrészt sportszakmai siker is lenne, ha a mai továbbjutással maradna esélye a Vidinek a Bajnokok Ligája-csoportkörére is, miközben az Európa Liga-csoportkörben való részvétel már garantált lenne, hiszen aki a BL-selejtezők 4. köréből esik ki, az automatikusan a másik sorozat csoportkörébe kerül.

De anyagilag is óriási a tét: legalább 3 millió euró. Az UEFA tájékoztatása szerint fellelhető adatok alapján tehát közel egymilliárd forint már biztosan ütné a Vidi markát, ha sikerülne az utolsó, 4. körig eljutni a BL-selejtezőjében.

A Videoton eddig egyébként a 2., és a 3. körben való részvételért járó prémiumot már biztosan a zsebében tudhatja (300 ezer + 400 ezer euró), ami több mint 215 millió forintot jelent, amihez hozzájön további kb. 77 millió (ami alanyi jogon jár a bajnokoknak). Viszont amennyiben a 4. körig eljut a magyar csapat, akkor ezek a prémiumok törlődnek, életbe lép viszont a feljebb említett a 3 millió eurós bónusz.

Ha ma nem sikerül a továbbjutás, akkor a Vidi átkerülne az Európa Liga 4. selejtezőkörébe. Az ott szereplő klubokat 230 ezer euróval (kb. 70 millió) honorálja a szövetség, ami nem kis összeg, viszont még a tizede sincs annak a díjnak, amit egy esetleges mai továbbjutással meg lehetne szerezni. Természetesen a Videoton még azon az úton is bejuthatna az EL-csoportkörbe, ami újfent hatalmas anyagi sikerrel kecsegtetne, hiszen a kvalifikáció 2,3 millió eurót (kb. 710 millió forint) ér. (Fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON