Kassai: Nem elit, hanem amatőr - durván nekiment egy olasz lap a magyar bírónak

Feltöltve: 2015, október 21 - 10:38 Frissítve: 2015, október 21 - 14:37

Nem elit játékvezetőként, hanem amatőrként bíráskodott Kassai Viktor a Leverkusen-AS Roma (4-4) mérkőzésen a Corriere dello Sport című olasz lap szerint, amely a katasztrofális jelzőt is megkapta a neve mellé. A magyar játékvezető több ítéletét is felrótták elemzésükben a lapok, akadtak viszont jó ítéletei is, amit megvédtek.

A magyar bírónak nem a korán megadott 11-esét érte kritika: ott több lap is kiemeli, hogy ugyan nem volt szándékos Torosidis mozdulata, ám mivel a kinyújtott karjában akadt el a labda, ezért jó játékvezetői ítélet született.

A legvitatottabb eset a 34. percben történt (amiatt fakadt ki elsősorban a Corriere dello Sport): Gervinho kilépett, Papadopoulos viszont mintha picit összeakasztotta volna a lábát - a lapok megjegyzik, hogy ez komoly játékvezetői hiba volt, hiszen büntetőt és kiállítást kellett volna ítélni 2-1-es állásnál. Akadt olyan olasz honlap, amely az élő közvetítésében kifejezetten durva jelzőkkel illette Kassait az esetnél, amelyet e helyütt inkább nem is idéznénk pontosan. A Sportmediaset viszont úgy fogalmazott, hogy az esetért valóban piros lap járt volna, de a vitatott szabálytalanság még a 16-oson kívül történt meg.

A játékvezető jó ítéletei közé sorolják viszont azt is, amikor Nainggolannak sárga lapot adott színészkedésért, igaz, a goal.com megjegyezte, hogy később elmaradt egy újabb lap a római védő esetében, ami már így pirosat ért volna. A nemzetközi futballportál egyébként úgy jellemezte a magyar bíró teljesítményét, hogy ezen az estén gyakran a középpontba került. Ők is szót ejtenek Gervinho-esetéről, valamint egy másik hibát is felrónak neki: 2-2-nél tévesen ítélt szabadrúgást az AS Romának, hiszen Nainggolan "csak" elcsúszott az esetnél, a megítélt pontrúgásból viszont megszerezte a vezetést az olasz együttes. Ezt a hibáját egyébként a már feljebb említett Corriere dello Sport is komolyan felhánytorgatta Kassainak az összegzésében, amelyet azzal nyit, hogy rossz estéje volt honfitársunknak.

Jó játékvezetői ítéletként említik még meg a lapok azt, hogy a magyar bírói csapat nem ítélt lest Chicharito második gólja előtt, holott a fél római védelem azt reklamált.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON