Durva vád Vad II-nek a Barca BL-sikere után: "A magyar klubok miatt fújta el a meccset"

Feltöltve: 2015, november 5 - 12:36 Frissítve: 2015, november 5 - 15:21

Nehezen dolgozzák fel a BATE barcelonai BL-vereségét (0-3), illetve annak körülményeit Fehéroroszországban. Az egyik helyi portál szerint a Vad II István vezette játékvezetői stáb elfújta a meccset, szerintük egy 11-est nem adott meg a boriszoviak javára, és ennek okát is tudni vélik, mondván a magyar játékvezető az elmúlt évek, a BATE csapatához köthető kupakudarcok miatt ítélt minden kétes helyzetben a katalánok javára. Egy brit portál is elmaradt 11-esről cikkezett.

A nemzetközi ajtó összességében keveset cikkezett Vad II István szerdai, barcelonai tevékenységéről, picit hosszabban a brit Sportsmole adott értékelést a magyar játékvezető és stábjának a Nou Campban bemutatott produkciójáról a 3-0-s mérkőzésen:

"Vad II István játékvezetőnek az asszisztens segítégére is szüksége volt, amikor 11-est ítélt a Barcelona javára az első félidőben. Bár csak egy kisebb érintés történt a büntetőnél (Munírt rántotta meg Filip Mladenovic – a szerk.), valószínűleg helyes döntés született. A magyar játékvezető – aki négy sárgát osztott ki a mérkőzésen – a BATE javára is büntetőt ítélhetett volna a második játékrészben, a helyzet eléggé hasonló volt az első félideihez, így a vendégeknek minden okuk megvolt elégedetlennek lenni a döntéssel. Összességében egy kényelmes estéje volt azonban Vad II-nek, de a BATE-nak joggal lehetnek fenntartásai a ténykedésével kapcsolatban" – fogalmaz a portál.

Hasonló, mégis sokkal keményebben megfogalmazott kritikát írt az egyik fehérorosz portál a magyar játékvezetőről, és a kritika több helyen átmegy egyféle vádaskodásba is, némi összeesküvés-elmélettel társítva. A beloruszok ez elmaradt 11-est és egy lesgólt is emlegetnek többek között.

Íme, néhány részlet a gazetaby.com írásából, amely "A Barcelona a bíró segítségével győzte le a BATE-t" címmel jelent meg.

"(...) Érdemes felhívni a figyelmet már a 11-esnél arra az egyértelműen elfogult és egyoldalú játékvezetői felfogásra, ami a meccset jellemezte. Ha a bíró már befújta a nem túl egyértelmű szabálytalanságot, akkor ugyanígy kellett volna tennie a szünet után is, amikor Adriano lerántotta Sztasevicset. De a Barce megúszta a büntetést. Talán a magyar bírók valamiféle ellenszenvet érezhettek a BATE iránt amiatt, hogy a BATE zsinórban háromszor is kiejtett egy magyar klubot a Bajnokok Ligájából. (...) a harmadik gól egy kontrából született, amikor is sem a játékvezető, sem az asszisztensek nem vették észre, hogy Suárez és Neymar is lesen volt" – írja kemény hangvételű cikkében a lap.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON