Pozsony: Nőket és gyerekeket is vertek a rendőrök - lapszemle

Feltöltve: 2014, október 24 - 14:38 Frissítve: 2014, október 31 - 09:40

Elszabadult a pokol a csütörtök esti Slovan–Sparta Európa Liga csoportmeccsen. A két csapat szurkolói kemény magja – melyek ellenségeskedése még a csehszlovák időkre vezethető vissza – folyamatosan heccelte egymást, mígnem a 40. perc tájékán a prágaiak áttörték a kordont és nekirontottak a hazaiaknak - írja az ujszo.com.

Az ujszo.com beszámolója a Slovan-Sparta (0-3) EL-meccsen történt botrányról.

A rendezők egyértelműen alábecsülték a helyzetet, az első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy a kerítést perceken belül szét lehet szedni. A szervezők a másik nagy hibát azzal követték el, hogy nem választották kellően szét a két tábort. Közöttük egy szektor volt, amelyben békésen szurkoló nézők kaptak helyet.

Amikor megindult a „prágai menet”, a nézők – köztük nők és gyerekek – gyorsan áldozattá váltak. Külsős munkatársunk, Horváth Péter – gimnáziumi tanár – szintén a szektorban volt, ő így látta a helyzetet: - Két diákommal voltam a meccsen. A két szurkolótábor között ültünk, és láttuk, hogy mindketten bontják a kerítést. Rendőrök sehol. A huligánok elkezdtek egymásnak rohanni, mindenfélét dobálni a mi szektorunkba, ezért akik csak tudtunk, átugrottunk a kerítésen és befutottunk a pályára.

A nézőknek ebben a helyzetben nem volt más lehetőségük, a szektorból levezető lépcsők felől ugyanis már érkeztek a prágai ultrák. - Már épp akartunk egy kapun keresztül kifutni a stadionból, amikor jöttek szembe a rohamrendőrök. Én az egyik diákommal valami csoda folytán kifutottam a stadionból, de a másik már nem tudott és a tömegben maradt – mondta Horváth Péter.

A rohamrendőrök elkezdték a pályán lévő tömeget szó szerint visszaverni a nézőtérre. - A diákomat az egyik rendőr viperával hátba vágta, de voltak köztük nők is, kisgyerekek is. A rendőrök teljesen ártatlan civileknek mentek neki, nem is akárhogyan. Szegény diákom miután kijutott a stadionból, alig járt, mert megverte a rendőr. Azért, mert menekülni akart a szurkolótáborok elől! – írta a tanár.

- A diákom azt mondta, nem annyira a fizikai fájdalom fáj neki, hanem hogy állandóan lepereg előtte minden újból és újból. Ahogyan rohannak az ártatlan emberek felé a zsaruk és azt kiabálják, hogy „Menjetek vissza a p…-ba” – és mindezt fiatalokra, idősebbekre, kisgyerekekre, családokra – írta le a történteket a szemtanú kolléga.

A rohamrendőröknek végül a két kemény magot is sikerült megfékezniük, a mérkőzés 40 percig állt. A huligánok elől a köztévé kommentátorának és szakkommentátorának, Németh Szilárdnak is el kellett menekülnie. A történtekért mindkét klub komoly büntetésre számíthat az UEFA-tól. A rendőrség és a belügyminisztérium egyelőre nem reagált a történtekre, az ártatlan nézőkkel szembeni rendőrségi brutalitásra.

A meccset a prágai Sparta nyerte 3:0-ra. (Fotó: ujszo.com)

Akciós férfi futócipők széles választékban - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON