Káoszt okoztak Rómában a Feyenoord szurkolói

Feltöltve: 2015, február 19 - 20:20 Frissítve: 2015, február 19 - 21:54

Randalírozó holland szurkolók szállták meg Róma belvárosát, az olasz rendőrség többször megrohamozta őket a 19 órakor kezdődő AS Roma - Feyenoord Európa Liga-mérkőzés előtt.

Harminchárom drukkert őrizetbe vettek, és legalább három szurkoló és kilenc rendőr, valamint egy fotós megsérült a Feyenoord szimpatizánsai és a hatóságok majdnem egy napon át tartó erőpróbájában.

A mérkőzésre Rómába érkezett holland futballrajongók megszállták az olasz főváros történelmi központjában levő Spanyol-lépcső előtti teret. A helyszínt pár óra alatt szemét lepte el, a drukkerek üvegeket és sörösdobozokat dobáltak a téren levő 17. századi, 2014-ben restaurált műemlék kútba, amelyet meg is rongáltak. A helyszínre érkezett rohamrendőrök megpróbálták szétoszlatni a tömeget, erre a rendbontók füstbombákkal, üvegek dobálásával válaszoltak. A szurkolók csoportjai autókat, motorokat rongáltak meg. A belváros elegáns üzletei gyorsan bezártak, a turisták elmenekültek.

Előző este a többnyire ittas drukkerek a szintén az olasz főváros központjában levő Campo de' Fiori téren randalíroztak, de a rendfenntartók ott is közbeléptek. (MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON