Teljesen kiakadtak Kassaira a spanyolok: A vitatott helyzetek - videók

Feltöltve: 2016, május 6 - 08:54 Frissítve: 2016, május 6 - 10:29

Kassai Viktor lett a Villarreal és a spanyol sajtó egyik célpontja, miután a Sárga Tengeralattjáró 3-0-ra kikapott csütörtökön Liverpoolban, így nem jutott az Európa Liga döntőjébe. A vendégek szerint a magyar játékvezető több ízben és döntő szituációkban döntött rosszul, kiosztott egy „erős” piros lapot és nem adott meg egy 11-est sem a Villarrealnak, de egyébként is a Poolt támogatta ítéleteivel. Maga a spanyol csapat edzője is megjegyzéseket tett Kassai produkciójára. Az angolok egy talán elmaradt kiállítást róttak fel neki, persze sokkal kevésbé vehemensen.

Ott leszel az Eb magyar meccsein? Itt vannak a legolcsóbb szállások! » »

Mint ismeretes, a Liverpool 3-0-s győzelmével biztosította helyét az Európa Liga bázeli, május 18-i döntőjében, miután nem csak ledolgozta, de meg is fordította a Villarreal ellen, az első meccsen összeszedett hátrányát.
Csütörtökön, az Anfielden a magyar Kassai Viktor bíráskodott – a spanyolok szerint egyoldalúan, ezt maga a Villarreal vezetőedzője vetette fel a mérkőzést követően.

- Nagyon nehéz volt egy olyan ellenfél ellen játszani, aki ilyen nagy tempóban és a szabályosság határait súrolva játszik, amelyet meg is engedtek neki – utalt arra a tréner, hogy Kassai elnézőbb volt a Liverpoollal, mint csapatával. – (...) a bíróról inkább nem is akarok beszélni, de nagyon úgy tűnt, hogy nem volt fair a csapatunkkal szemben – idézi Marcelinót a hivatalos klubhonlap.

A Marca beszámolója is hozzáteszi, hogy a négy sárgát és egy piros lapot kiosztó magyar játékvezető teljesítménye miatt is igen csalódottak voltak a Villarrealnál. A lap azt írja, hogy két olyan vitatott szituáció volt a vendégek szerint, amelyeknél Kassainak másképp kellett volna döntenie, és amelyeknél ítélete döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

Az első félidő miatt a spanyolok Kassai, a hazaiakkal szembeni engedékenyebb bíráskodását emlegették, a szünetet követően viszont két konkrét esetet is felróttak neki.

Az első ilyen helyzet a kiállítás volt, amikor Victor Ruiz Lallana megtaposásáért megkapta a második sárgáját a 71. percben. A lap szerint a vendégjátékos nem szándékosan lépett oda, ezt ő maga is elmondta a meccs után, így erősnek érezték a védő kiállítását.

Hét perccel később jött a második kulcsjelenet, amikor Denis Suarez elesett a 16-oson belül Alberto Moreno mellett, ám Kassai – a spanyolok szerint tévesen – nem adott büntetőt. A Marca állítása szerint a Liverpool játékosa is elismerte a meccset követően, hogy kezeivel hozzáért Suarez hátához az esetnél. Ennél a szituációnál egyébként az Express c. brit lap is megjegyzi, hogy egy szigorúbb bíró és asszisztens 11-est jelzett volna lökés miatt.

A liverpooli oldal természetesen nem a bíráskodással, hanem a győzelemmel és a döntőbe jutással foglalkozott elsősorban. Mindössze a Daily Mailnek volt egy megjegyzése Kassaival kapcsolatban, nevezetesen az, hogy talán kiállíthatta volna az első félidőben törlesztés miatt az egyébként is végig nagyon feszült Roberto Soldadót a vendégektől.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON