Coke Zérótól padlózott a Liverpool: Klopp bírózott, de elvitte a balhét - az EL-döntő visszhangjai

Feltöltve: 2016, május 19 - 09:14 Frissítve: 2016, május 19 - 11:53

Sevillában és Spanyolországban az ünnepé, Liverpoolban és Angliában pedig természetesen a keserűségé és az okok kereséséé a főszerep, miután a spanyolok zsinórban harmadszor is megnyerték az Európa Liga döntőjét, 0-1-ről 3-1-re verve a Vörösöket a sorozat szerdai, bázeli fináléjában. A találkozót követően a győztes mester, Unai Emery elárulta, mi történt a szünetben, az öltözőben, amelynek eredményeként fordítani tudtak, de megszólalt a döntő kétgólos hőse is. Jürgen Klopp magára vállalta a felelősséget csapata második félidei összezuhanásáért, de elővette a játékvezetőt, aki szerinte legalább négyszer tévedett döntően csapata kárára. A brit sajtóban azonban nem akartak bírózni, miközben rendkívül szellemes címlapok is születtek. Visszhangok, videók és fotók az EL-döntőről.

Nyerj VVIP belépőt a foci válogatott búcsúkoncertjére! » »


EURÓPA LIGA, DÖNTŐ:

Liverpool - Sevilla 1-3 (Sturridge 35., ill. Gameiro 46., Coke 64., 70.)


VISSZHANGOK:

Unai Emery: - Imádjuk és mindig nagyon meg akarjuk nyerni az Európa Ligát, ez a mi sorozatunk! Nagyon különleges érzés még mindig megnyerni, most azonban úgy kell ünnepelnünk, hogy közben, tudjuk, vasárnap egy újabb fontos finálé vár ránk. A szünetben rendeztük a gondolatainkat, rá kellett újra jönnünk, miért is voltunk itt. Liverpool egy nagyszerű csapat. Nekünk nagyon hinnünk kellett magunkban. Boldog vagyok az összes Sevilla-szurkoló miatt.

Coke: - Úgy készültünk erre a meccsre, mintha az utolsó lenne a karrierünk során, mintha semmi más nem lenne már ez után. Az Európa Liga a mi sorozatunk. Ennek a megnyerése BL-indulást is ér, ami nagyon fontos a számunkra. Tele vagyunk most energiával, nem számít, mennyit futottunk most, a spanyol kupadöntőben még többet fogunk, és ott is a legjobbunkat nyújtjuk majd!

Jürgen Klopp: - A megszokott színvonalunkhoz képest 50-60 százalékot nyújtottunk, ezt el kell fogadnunk most. Én vagyok a felelős ezért a produkcióért. Megígérhetem mindenkinek, hogy tanulni fogunk ebből a meccsből és még erősebben térünk majd vissza a pályára. Nem kritizálok senkit, a játékosaimmal már beszéltem. Az azzal felszabaduló időt, hogy nem indulhatunk majd a BL-ben, ki kell majd használnunk arra, hogy az edzéseken még jobb csapattá váljunk. Nem a keretünk szűkösségével van a gond. Mindenki a két, első félidei kezezésről beszélt nekem. Ma legalább négy, döntő és egyértelmű ítélet született csapatom kárára, egy ilyen döntőben, ami ennyire szoros, a hasonló esetekben a szerencsére is szüksége van egy csapatnak – nekünk nem volt. 100 százalékosan csalódottak vagyunk a történtek miatt.

Klopp már a lefújás után már reklamált a svéd bírónál:

A brit Daily Mail bővebben is foglalkozott azzal a négy bírói döntéssel, amelyeket Klopp is említhetett: a lap szerint azonban sem a három 11-es gyanús szituáció, sem az angolok által Coke második és a Sevilla harmadik góljánál reklamált leshelyzet megítélése (a főbíró asszisztensét felülbírálva adta meg a találatot) nem volt helytelen, így a Poolnál aligha hibáztathatják a svéd Jonas Erikssont a történtekért.

Fotók az esetekről és bővebb összefoglaló, benne 0:13-tól a leginkább vitatottabb szituációval:

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON