Megmenekülhet az NB II-es fellegvár - Nem a pénzen múlik az egyezség

Feltöltve: 2012, február 2 - 09:28 Frissítve: 2012, február 3 - 00:02

A pepsifoci.hu információi szerint megmenekülhet a nyíregyházi labdarúgás, új tulajdonos érkezése várható. Egy nyíregyházi nagyvállalat, a fuvarozásban érdekelt a Révész Csoport teheti rendbe a korábbi focifellegvárat. A leendő edző az a Brekk János lenne, aki korábban már volt a Szpari vezetőedzője, a szakember ugyanakkor elmondta, még nem történt meg a megegyezés, aminek elsősorban nem pénzügyi, hanem jogi akadályai lehetnek. Úgy tudjuk, már több kiszemelttel is felvette a kapcsolatot a Szpari, köztük Deme Imrével, vagy Pákolicz Dáviddal, de Pécsről és Debrecenből is jöhetnek többen.

- pepsifoci.hu - Aggasztó hírek jöttek a közelmúltból Nyíregyházáról, a csapat edzéseit alig néhány játékos látogatja, nincs edzője sem, és Faragó Attila korábbi tulajdonos nyilatkozata szerint tulajdonosa sem, legalábbis ő már nem az. A pepsifoci.hu információ szerint azonban mégis bizakodhatnak a nyíregyházi futball szerelmesei, úgy tudjuk, egy komoly jelentkező akadt, aki megmentheti a klubot, a fuvarozásban érdekelt helyi kötődésű Révész Csoport lehet az új tulajdonos, az edző pedig a korábbi Szpari-tréner, Brekk János lenne. A szakember megerősítette a pepsioci.hu információját, ugyanakkor hozzátette, még nem lehet teljes biztonsággal kijelenteni, hogy valóban új tulajdonosa lenne a klubnak.

– Valóban folynak biztató tárgyalások, de amíg nincs hivatalos bejelentés, addig csak a reménykedni tudunk. Beszéltem Révész Bálinttal, aki lenne is a csapat többségi tulajdonosa, talán több helyi vállalkozó is beszállhat, és az önkormányzat is teljes vállszélességgel mellettünk van. Ugyanakkor az idő már nagyon szorít minket, egy ilyen átvilágítás, és helyzetfelmérés pedig nem egyszerű folyamat, hogy a csapatot felkészítését ne is említsem. Éppen ezért elsősorban nem pénzkérdés, hanem jogi kérdés az, hogy sikerül-e olyan helyzetet teremteni, hogy jöhessen az új tulajdonos, és megmenthessük a nyíregyházi labdarúgást.

Azzal kapcsolatban, hogy amennyiben a kedvező forgatókönyv valósulna meg, Brekk János milyen játékosokkal dolgozna együtt, a szakember nem mondott konkrétumokat. Arra az értesülésünkre, hogy a nyáron Pécsre igazolt futballisták közül, vagy Debrecenből is jöhetnek többen, valamint Deme Imre, és Pákolicz Dávid is érkezhet, a tréner elmondta, fontos lehet az új játékosoknál is a helyi kötődés.

– Olyan játékosokkal szeretnénk dolgozni, akik ismerik Nyíregyházát, ismerik az itteni közeget, természetes, hogy első lépésben rájuk gondoltunk. De nehéz úgy tárgyalni, hogy se tulajdonos, se csapat, se edző nincs hivatalosan, így csak informális megbeszélésekig jutottunk. A cél az, hogy legyen profi futball Nyíregyházán, maradjunk bent az NB II-ben, és a következő szezonban a szűkített mezőnyben is. Az élvonalról majd utána érdemes álmodozni, de hosszú távon az lenne az vágyunk.(FOTÓ: NYIREGYHAZASPARTACUS.HU)

FRISSÍTÉS: Kovács Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján megerősítette hírünket - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON