Megmenekül egy magyar focifellegvár a 24. órában

Feltöltve: 2012, február 2 - 17:46 Frissítve: 2012, február 2 - 19:31

Ahogy azt a pepsifoci.hu reggeli cikkében már jelezte, új, helyi vállalkozókból álló tulajdonosi kör veszi át a Nyíregyháza Spartacus FC NB II-es futballklub működtetését, amelyhez a város önkormányzata is támogatást biztosítana - jelentette be Kovács Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. A megállapodást a hónap végén véglegesíthetik.

- pepsifoci.hu - Ahogy arról a pepsifoci.hu korábban beszámolt, megmenekülhet a nyíregyházi labdarúgás, új tulajdonos érkezése várható, egy nyíregyházi nagyvállalat, teheti rendbe a korábbi focifellegvárat. Csütörtökön megtörtént a bejelentés, a részletekről – igaz, egyelőre nem minden részletről – Kovács Ferenc polgármester számolt be sajtótájékoztatóján.

- Megérett az idő arra, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba és új, rendezett viszonyok között egy stabil, kiszámítható rendszert teremtsünk a nyíregyházi focinak - utalt az utóbbi egy évben, a klub körül kialakult történésekre a városvezető. Mint elmondta, a futballcsapatot - valamint az első osztályú Vasast is - működtető gazdasági társaság, a Híd Akvizíciós Zrt. tulajdonosával már létrejött egy szóbeli megállapodás a tulajdonjogok átadásáról, ám a folyamat még nem zárult le teljesen. Az erről szóló szerződést várhatóan február végén írják alá a felek.

A polgármester a tájékoztatón kiemelte: a város - a helyi stadion és az utánpótlás biztosítását leszámítva - eddig "körön kívül volt", az új tulajdonosi struktúrában azonban már szerepet fog vállalni. Közlése szerint az önkormányzat közreműködésével és támogatásával - egyelőre meg nem nevezett - helyi vállalkozók kerülnek majd a Spartacus tulajdonosi körébe, akik elkötelezettek, a városban élnek, "és akik garanciát jelentenek arra, hogy nem üzleti és spekulációs célokkal viszonyulnak ehhez a kérdéshez."

Kovács Ferenc újságírói kérdésre elmondta: a város nem zárkózik el attól sem, hogy akár tulajdonosként is beszálljon a létrejövő új gazdasági társaságba. A klub fennálló tartozásainak rendezése viszont a régi társaság feladata lesz.

Brekk János, az NB II. Keleti csoportjában jelenleg 12. helyen álló Nyíregyháza Spartacus klubmenedzsere szerint a 24. órában született meg a döntés, s joggal lehetett félni, hogy megszűnik a profi futball Nyíregyházán. Elsődleges cél, hogy a Szpari bennmaradjon az NB II-ben, a következő kiírásban az első öt hely valamelyikét szerezze meg, s a Spartacus a 2013-ban induló, egycsoportos másodosztályban is ott legyen - tette hozzá a klubmenedzser. (MTI) (FOTÓ: NYIREGYHAZASPARTACUS.HU)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON