"Szeretnék az új Juhász Roland lenni" - az NB I legfurcsább téli sztorija

Feltöltve: 2012, február 16 - 11:48 Frissítve: 2012, február 16 - 15:20

Eppel Márton nevéhez fűződik az NB I egyik legérdekesebb téli története, hisz az U-válogatott játékos csatárként tért haza Hollandiából, de már védőként igazolt Paksra. A fiatal futballista Belekben, az atomvárosiak törökországi edzőtáborában a pepsifoci.hu-nak beszélt arról, miért örül neki, hogy a társak Juhász Rolandhoz hasonlítják, és hogy szerinte miért lehet előnyben "született" védőtársaival szemben. A paksi edző, Kis Károly és Eppel két válogatott csapattársa ugyancsak kifejtette véleményét a posztváltással kapcsolatban, míg Juhász szerint nagy lecke lesz az átállás.

MAGYAR ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Még a Haladás is segítene a Zetének - kattints!

- pepsifoci.hu - Mint arról a pepsifoci.hu február elején elsőként beszámolt, Eppel Márton Pakson folytatja pályafutását. Az U21-es válogatott játékos iránt több NB I-es klub is érdeklődött, de végül a tavalyi ezüstérmes lett a befutó. Eppel két és fél éves szerződést ír alá az OTP Bank Liga jelenlegi nyolcadik helyezettjéhez, ahol már nem csatárként, hanem védőként szerepel majd.

Az érintett Belekben mesélt a pepsifoci.hu-nak, hogy miért.
- Amióta focizom, én csatár voltam. Hazajöttem Hollandiából, elmentem az MTK-hoz edzeni, mondtam Garami Józsi bának, hogy próbáljuk meg, nézzen meg védőként, ő pedig vevő volt az ötletre. Berakott hátra, az edzéseken és a két felkészülési mérkőzésen is jól ment a játék, és eldöntöttem, hogy próbáljuk ki ezt a védő dolgot, és a Paksnak is tetszett az ötlet.

Eppel azt is kifejtette, miért lehet alkalmas arra, hogy ezúttal ne a gólszerzés, hanem annak a megakadályozása legyen az első számú feladata.
- Annyi előnyöm biztos, hogy van, hogy tudom, mit akar egy csatár. 2-3 éve egyszer Garami József megpróbált belső védőt játszatni velem, de akkor még nagyon makacs voltam, és csatár akartam maradni. Most viszont magamtól jött ez az ötlet, az adottságaim mellett szerintem a játékintelligenciám is megvan hozzá. Már csak meg kell tanulni védekezni! – tette hozzá nevetve a fiatal játékos, aki örül neki, hogy a rutinos Éger Lászlótól is tanulhat majd.

- Olyat sokat még nem edzettem a csapattal, de igen, próbálok tőle lesni, de az szerintem majd a meccsekkel jön majd igazán – mondta Eppel, akitől megkérdeztük, hogy a góllövés öröme nem fog-e így hiányozni majd neki. - Azért így is veszélyes lehetek és gólokat szerezhetek majd a szabadrúgásoknál és szögleteknél, és az is lehet, hogy így még nagyobb értéke lesz, hogy ha védőként szerzek mondjuk 3-4 gólt, mint csatárként 6-7-et.

Eppel természetesen rögtön a posztváltás után megkapta a zrikát a társaktól, hogy ő az új Juhász Roland, de ezt egyáltalán nem bánja, sőt!
- Igen, az MTK-ban az első pár edzés után már mindenki "Rolizott". Nem is lenne rossz egy olyan karriert befutni, mint az övé, benne lennék! – mondta a Paks újdonsült játékosa.

Juhász Roland majdnem egyidős volt Eppellel, amikor csatárból védő lett, igaz ő serdülőben játszott már hátvédet.

- Húsz éves voltam, amikor Sanyi bánál az MTK-ban védő lettem, de előtte 14 évesen már kipróbáltam ezt a posztot – mondta Juhász a pepsifoci.hu-nak. – Eleinte azt gondoltam, hogy milyen egyszerű, megszerzem a labdát, lepasszolom és kész, de aztán rájöttem, hogy ez ennél sokkal többről szól. Meg kell tanulni például jó ütembe belépni a támadásokba, a legtovább viszont a megfelelő helyezkedés elsajátítása tart. Egy-két év biztos szükséges ahhoz, hogy egy támadó belerázódjon ebbe a szerepkörbe. Eleinte megpróbáltam egy-egy szituációnál a csatár fejével gondolkodni, de aztán rájöttem, nem biztos, hogy ez jó, hiszen azzal időt veszítek. Összességében azt mondanám, hogy sokat kell tanulni, sok meccsre van szükség, és idővel belejön az ember - mondta az Anderlecht válogatott hátvédje honlapunk megkeresésére.

Eppel és Juhász mellett a társak és a Paks edzője is beszélt a posztváltásról, nézzük, mit mondtak az atomvárosiak a pepsifoci.hu-nak!
Kis Károly, vezetőedző: - Neki és nekünk is egy lehetőség ez az egész, persze vannak rajta kívül is belső védőink, nem csak rá van kihegyezve. Nagyon tehetséges játékosnak tartom, nagy lehetőség van benne hosszú távon, az, hogy a beépülése meddig tart majd, az sok dolgon múlik, ő mindent meg fog tenni, abban biztos vagyok, én pedig meg fogom adni neki a lehetőséget. Azt azért tudni kell, hogy nem azt várjuk tőle, hogy egy hét alatt megoldja a belső védő-kérdést, fel kell építeni a játékát, de minden adottsága megvan ahhoz, hogy hosszú távon stabil ember legyen.

Éger László, korábbi csapatkapitány és válogatott játékos: - Nem egyszerű egyik pillanatról a másikra átállni, ezt ő is nagyon jól tudja. Beszélgettem már vele erről, és tudja, hogy tanulnia kell még ezt a dolgot, a helyezkedést, ami nem ugyanaz, mint egy csatárnál, hiába passzol mondjuk jól. Én is kíváncsian várom, hogy mire lesz ez neki elegendő, mennyire lesz türelmes magával, ha esetleg jönnek a hibák, de úgy gondolom, hogy tőlünk minden segítséget megkap majd.

Csernyánszki Norbert, a magyar válogatott harmadik számú kapusa: - Roppant érdekes a szituáció. Pozitív példák vannak, elég, ha csak a Juhász Roli esetét említem, vagy Mészáros Norbiét, akinek a hátrarendelését én személy szerint is átéltem, pont a Paks ellen volt Debrecenben, hogy két belső védő kidőlt, és Miroslav Beranek Mészárost és Sándor Tomit rakta oda elém. Norbi annyira megtetszett neki akkor, hogy ma már az egyik legjobb belső védőnek tartják itthon. De visszatérve hozzánk: Eppel nagyon jó felépítésű srác, de az biztos, hogy más lesz neki, mint eddig, egyik napról a másikra nem fog neki működni, teljesen más helyezkedést kíván meg a védők játéka, a felelősségtudatuk is más, mint egy csatárnak, de nagyon eltökéltnek tűnik a srác, biztos, hogy mindent megtesz majd.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON