Vasas: Kiesés esetén nem vesznek NB I-es indulást

Feltöltve: 2012, április 24 - 11:14 Frissítve: 2012, április 24 - 16:02

Markovits László Vasas-elnök nem tartaná tragédiának, ha a piros-kék futballcsapat kiesne az NB I-ből, és leszögezte, ha bekövetkezik mindez, nem lesz trükközés, nem vesznek a gárdának élvonalbeli indulási jogot. Az anyaegyesület vezetője májustól új befektető kezébe adja a futballklubot, szerinte 100 millió feletti mínusz lehet a focistáknál. A sportvezető mindezt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában mondta el.

NB I: Minden a hétvégi fordulóról itt - kattints!

- pepsifoci.hu - A Vasas SC elnöke, Markovits László így kezdte nyilatkozatát a Digi Sport stúdiójában:

– Jelen pillanatban még nem tudjuk, mekkora tartozásai vannak a Vasas Futball Kft-nek, a jogi, pénzügyi átvétel-átvilágítás még folyik. A szekrény még nem nyílt ki teljesen, lehetnek még benne csontvázak. Jelképes összegért értékesítettük korábban a futballklubot, most ugyanolyan jelképes áron vettük vissza. A tartozásokat viszont az új támogatói körnek és a Vasas sportklubnak kell fedeznie.

Hozzátette: a felhalmozott mínusz szerinte több mint 100 millió forint, az utánpótlást, az akadémiát is működtető befektetői kör biztosítja majd ehhez a forrásokat, a Vasas pedig a Bolton-kapus Bogdán Ádám eladásából rövidesen várható második részlettel, mintegy 70 millió forinttal járul hozzá a futballcsapat működtetéséhez.

Azt is jelezte, ez nem keverendő össze azzal a 100 milliós állami támogatással, gyorssegéllyel, amit a 17 szakosztályt működtető anyaegyesület, a Vasas Sport Club kapott a kormánytól. Annak ehhez semmi köze, azt létesítményeik évek óta sikeresen művelt önerős vagyonkezeléséhez, fenntartásához kapták, amivel az elmúlt nyolc évben 1,6 milliárdot spóroltak meg a magyar államnak, amely most visszasegít.

A Vasas vezető az NB I-es együttes kapcsán így fogalmazott:

– Mindent megteszünk az NB I-es tagság megőrzéséért, de semmi tragédia nem történik akkor sem, ha a Vasas kiesik a másodosztályba. Volt már rá példa, vissza tudunk akkor is gyorsan kerülni. De mindent megteszünk, a játékosokat kifizettük, lesz forrás az eredményes tavaszi játékra. MLSZ-fegyelmi ügyeinket lezártuk, szerintem a bosnyák játékosunk sportorvosi ügyéből sem lesz pontlevonásunk. Szeretném cáfolni azokat a híreszteléseket is, mely szerint korábbi focitulajdonosunk, Jámbor úr most az Egert felhozva az NB I-be úgymond megveszi nekünk kiesés esetén is az NB I-es helyet. Ha kiesünk, nem lesz trükközés, akkor az NB II-ben indulunk – mondta, majd így folytatta:

– Egy kicsit behunyt szemmel szereztük vissza a klubot, kockáztatni kellett még szezon közben, bár az anyaegyesület már tavaly decemberben jelezte, hogy bajok lesznek. Nincs ésszerű válaszom arra, miért várt a korábbi tulajdonos, Faragó úr ennyit és eddig. Mindenkinek jobb lett volna a mihamarabbi eladás. A futballcsapatot, klubot ismét csak ideiglenesen vettük vissza, május elején már vezetőváltás is lehet náluk. A konszolidáció után György Tamás és a Hungast lehet a többségi tulajdonos, így az akadémia és a felnőtt gárda egy kézbe kerül, átjárás lesz. A jövő Vasasát saját nevelésű fiatalokra építve kell stabil élvonalbeli csapattá tenni. Az új tulajdonosokkal reményeim szerint a Vasas SC hosszú évekre megnyugtatóan át tudja adni a futballt egy erős befektetői csoportnak.

A piros-kékek jelenleg a kiesést jelentő 15. helyen állnak az OTP Bank Ligában.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON