Kivégezhetik a foci rekordbajnokát

Feltöltve: 2012, június 13 - 08:29 Frissítve: 2012, június 13 - 08:29

A következő hetekben dől el, hogy hogyan alakul a glasgowi Rangers sorsa Skóciában: a több mint 20 millió fontos adóhátralékot felhalmozó és csődeljárás alá vont klub akár a harmadik vonalban is kiköthet, ha a bajnokság többi csapata így dönt szavazásán. A második opció a Gers teljes megújulása. Az előzetes latolgatások inkább arról szólnak, hogy a Celtic és a többi gárda a kékek maradása mellett voksol többségében.

EURO 2012: Minden a tornáról aloldalunkon - kattints!

Nincs még egy olyan klubcsapat a világon, mint a Rangers, hiszen 54 bajnoki címével a glasgowi protestánsok kedvence rekorder a futball világában. Hogy mikor lesz esélye az 55. aranyra a skót Premier League-ben (SPL), még nem tudni, mivel a többi csapat képviselője a következő hetekben ül majd össze, hogy voksoljon arról, a Rangers új vállalkozásként és csapatként maradjon az elitligában, vagy visszasorolják-e a harmadosztályba.

Az SPL képviselőinek döntése az előzetes felmérések szerint elég egyértelmű lehet, azaz a többség támogatja a Rangers megtartását, természetesen az üzleti okokat, azaz a nagyobb nézettséget és a tévés pénzeket is figyelembe véve, míg a Celtic-nél szinte elképzelni sem tudják a nagy rivális nélküli bajnokságot – semmilyen szempontból.

Ha azonban a 11 gárda közül legalább öten a legsúlyosabb büntetés mellett döntenek mégis (előzetesen a Ross County és a St Johnstone-t nevezték meg, mint az ellentábor tagjait, azaz jól áll a kékek ügye jelenleg), akkor a rekordbajnok a következő szezonban "NB III-as" lehet, ami hosszú évekre visszavetheti a klub fejlődését.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON