Mezey: Valami Ibrahimovic góljánál is fontosabb volt

Feltöltve: 2012, június 20 - 20:43 Frissítve: 2012, június 20 - 20:43

Dr. Mezey György az UEFA technikai csapata megbízásából figyelte a kijevi Svédország–Franciaország mérkőzést. Tapasztalatait megosztotta az mlsz.hu olvasóival is.

Dr. Mezey György az mlsz.hu-nak értékelte az Eb tegnapi napját.

"Számomra egyértelmű volt a mérkőzést látva, hogy a franciák nem tudták feldolgozni lélekben azt a helyzetet, hogy már az első perctől kezdve nagyon valószínű volt, hogy még egy kis különbségű vereséggel is továbbjutnak. Amikor pedig a nagy kivetítőre kiírták, hogy az angolok vezetnek az ukránok ellen Donyeckben, még tisztább lett a kép. Azt láttam, Laurent Blanc, akit nagyon tehetséges edzőnek tartok, egyszerűen nem értette a helyzetet, hiszen jó játékosai vannak, jó szerkezetet választott, mégsem ment nekik. Meggyőződésem, hogy az előbb említett okok miatt. Nem ez azonban a francia válogatott igazi arca, a spanyolok ellen biztosan más arcát mutatja majd, vélhetően már a két visszatérővel, Yohann Cabaye-jal és Jeremy Ménezzel.

Azt gondolom, erről a mérkőzésről szólva nem tekinthetünk el annak rögzítésétől, hogy az egyébként nagyon magas színvonalú torna melyik szakaszában, milyen előzmények után játszották. A franciákhoz hasonló cipőben jártak, valljuk be, a spanyolok, sőt a dánok ellen némileg a németek is, noha utóbbi két csapat azért mégis csak megnyerte a maga mérkőzését.

A svédek természetesen dicséretet érdemelnek, mert úgy futballoztak, ahogy egy a tornáról már gyakorlatilag kiesett, tisztességes csapat játszik. Tartoztak ezzel remek közönségüknek, amely minden támogatást megadott nekik az első perctől fogva, nem fütyülte, nem bírálta, hanem támogatta, lelkesítette a csapatot. Ibrahimovic gyönyörű gólt szerzett, szakmai szempontból azonban még ez elé helyezve is szeretném kiemelni, hogy milyen fontos változást hozott a játékban a második félidőre beállt 33 éves korában is nagyon gyors balszélső, a szaúdi el-Hilal csapatában játszó Christian Wilhelmsson teljesítménye. Kitűnően játszott. A svédek a mérkőzés képét tekintve abszolút megérdemelten nyertek 2-0-ra.

Következnek a negyeddöntők, magam legközelebb a Spanyolország–Franciaország mérkőzést nézem meg a helyszínen. Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert meggyőződésem, hogy szakmailag nagyon sok érdekességet hoz majd ennek a két kiválóan megszervezett és felépített csapatnak a mérkőzése."

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON