A Slovan magyarja: Előny, hogy értem a Vidi-játékosokat

Feltöltve: 2012, július 18 - 12:40 Frissítve: 2012, július 18 - 22:25

A Slovan és a szlovák élvonal egyetlen magyar nemzetiségű játékosa a pepsifoci.hu-nak többek között elmondta, hogy gyerekként a Fradinak szurkolt és pár éve még lenézték őt a pozsonyi csapattársai. Szarka Ákos, a Videoton Európa Liga ellenfelének utánpótlás válogatott védője arról is beszélt, hogy idén is szeretnének bejutni az EL-csoportkörébe és egyáltalán nem jelent neki gondot, hogy ehhez magyar csapatot kellene legyőznie, sőt úgy érzi: még előnye is származhat belőle.

HAZAI ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Tökölinek nem kellett mennie a Pécs edzésére - kattints!

Szarka Ákos, a szlovák élvonal egyetlen magyar nemzetiségű játékosa a Slovan védője. A 22 éves, utánpótlás-válogatott labdarúgó a pepsifoci.hu-nak nyilatkozott a Slovan-Videoton Európa Liga párharc esélyeiről.

- Mivel tavaly többek között legyőztük a Romát is és bejutottunk az Európa Liga csoportkörébe, a szurkolóink azt várják tőlünk, hogy megismételjük ezt a produkciót. Annak ellenére, hogy nyáron erősödtünk, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Videoton jó csapat, az elmúlt napokban kielemeztük a játékukat és láthattuk, hogy remek légiósaik vannak, de a magyarok is meghatározó tagjai az együttesnek. Nem tudnék mást mondani, csak azt, hogy tényleg 50-50% a két csapat esélye. Hazai környezetben azonban mindenképp győzelemre törünk, remélem sok szurkolónk kijön a mérkőzésre. Az elmúlt időszakban egy kicsit elpártoltak tőlünk, mivel az előző bajnokságban csak a harmadik helyen végeztünk. Én egyelőre nem látom előjelét annak, hogy ne a futballról szóljon ez a csata, és szeretném, ha ez így is maradna.

A Slovan védőjének nem jelent problémát, hogy magyar csapat ellen kell játszania, sőt bizonyos szempontból örül is neki.

- Számomra ugyanolyan mérkőzés lesz, mintha osztrák vagy éppen lengyel csapat ellen lépnék pályára, annyi különbséggel, hogy értem majd az ellenfél játékosainak párbeszédeit. Ugyanígy lesz ezzel vezetőedzőnk, Vladimír Weiss, aki ugyan nem tökéletesen, de beszél és ért is magyarul.

Szarka szerint magyarként nehezen ment neki a beilleszkedés a Slovanba, de ma már ez egyáltalán nem jelent gondot sem neki, sem pedig a csapattársainak.

- Gyerekként a Fradinak szurkoltam, de az ETO meccseit is gyakran láttam. 16 évesen kerültem a Slovanhoz, akkor elég nehezen fogadtak be, azt hitték a társak, hogy nem tudok szlovákul, emiatt lenéztek. Idővel túltettem magam ezen, és számomra az legnagyobb elégtétel, hogy ma már a Slovan első csapatának vagyok a tagja, míg közülük a többség lemorzsolódott, olyan is van, aki már egyáltalán nem focizik. Természetesen az a célom, hogy idővel a Slovan meghatározó tagja legyek.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON