Németh Krisztián: Ezt akartam, örülök, hogy itt vagyok!

Feltöltve: 2012, július 18 - 17:29 Frissítve: 2012, július 19 - 12:16

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Németh Krisztián 2+1 éves szerződést kötött a Roda csapatával. A válogatott támadót nem sokkal szerződése aláírását követően értük el, és kérdeztük átigazolása körülményeiről, döntése okairól.

HAZAI ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Tökölinek nem kellett mennie a Pécs edzésére - kattints!

Hosszas várakozást követően derült ki, hogy végül a Roda játékosa leszel. Nehéz döntés volt?

– A részemről nem, de összehozni a dolgot nem volt könnyű. Én kezdettől azt akartam, hogy Hollandiában maradhassak, és a terveim között az is szerepelt, hogy lépjek egyet feljebb, ha arra van lehetőség, azaz egy nagyságrenddel jobb csapatban, nagyobb klubban szerepelhessek, mint az RKC. Örülök, hogy ez megvalósult, de nem volt könnyű, az elmúlt hetekben elég sok akadályt kellett leküzdeniük az ügynökeimnek, amíg összehozták ezt a szerződést. Elsősorban az Olympiakosszal volt nehéz tető alá hozni az ügyletet – mondta Németh a pepsifoci.hu-nak.

Mi döntött a Roda mellett?

– Szimpatikus volt a klub, és rendkívül sokat számított, hogy az a Rood Brood az edző, akivel az elmúlt fél évben remekül tudtunk együtt dolgozni Waalwijkben. Kiváló edző, aki bízik bennem, és ez nagyon fontos volt számomra. Volt több lehetőségem is Hollandián belül, és más országokból is voltak megkeresések, de én ezt akartam, és örülök, hogy itt vagyok. Nem a pénz motivált, hanem a lehetőség, hogy folytassam az elmúlt fél évet.

Milyen reményeid vannak a jövőt illetően?

– Szeretnék mielőbb beilleszkedni, és örülnék, ha a Rodánál ugyanolyan szerepet tudnék magamnak kiharcolni, mint legutóbb az RKC-nél. A konkurencia nagyobb lesz, de a lehetőség is nagyobb. Szeretnék olyan szezont, hogy jövő ilyenkor sokan beszéljenek elismeréssel a Rodáról, és Németh Krisztiánról.

Elterjedt pár napja, hogy túl sokat kértél, és megszakadtak a tárgyalások a klubbal? Mi történt?

– Nem tudom. Vagy egy félreértés, vagy a klub részéről szándékosan ezt kommunikálták, hogy a holland sajtó kicsit megnyugodjon. Én csak mosolyogtam ezeken a híreken, meg a feltételezéseken, hogy sokat kértünk, és ezért megszakadtak a tárgyalások. Nyugodt voltam, mert amikor ezek a hírek megjelentek, épp akkor tárgyaltunk legintenzívebben, és nemhogy távolodtak, épp közeledtek az álláspontok, és már arról beszéltünk, mikor jövök Hollandiába aláírni.

Az RKC Waalwijk is képben volt, miért nem őket választottad?

– Nagyon sokáig úgy volt, hogy maradok. Sokat nyomott a latba Erwin Koeman érkezése, akivel többször beszéltem, és nagyon jól esett, hogy bízott bennem, és szerette volna, hogy oda igazoljak. A klubtól sokat kaptam az elmúlt fél évben, de nagyon sok meghatározó játékost elveszítettek, és ez kicsit riasztó volt, illetve volt egy olyan pont, amikor kiderült, hogy pár feltétel tekintetében, bármennyire is szeretnénk, nem tudunk közelebb kerülni egymáshoz. Sajnálom, de nagyon jó szívvel emlékezem az ott töltött fél évre, és remélem, hogy a klubnak ugyanolyan jó szezonja lesz, mint az előző bajnokságban.

Honnan voltak még ajánlataid?

– Németország, Belgium, Ausztria, Oroszország, de a pályafutásomat egyengető CMG-vel egyöntetűen azon a véleményen voltunk, hogy ha lehet, akkor Hollandiában kell maradnom, ez a bajnokság illik hozzám leginkább, és itt tudok kiteljesedni. Ahogy említettem voltak anyagilag előnyösebb ajánlatok is, de megtanultam, hogy mennyire fontos az, hogy olyan helyre szerződjek, ahol igazán akarnak, és ahol a csapat, az edzői stáb is adva van ahhoz, hogy jól teljesíthessek.

A hírek szerint már együtt is edzettél a csapattal.

– Igen, ezen már túl vagyok, kedden délelőtt már részt vettem az edzésen. Már lakást keresek, mert szeretnék mielőbb otthonra találni. Egyelőre szállodában lakom pár napig, aztán edzőtáborba vonulunk, de két héten belül valószínű megtaláljuk, hogy hol lakjunk. Belgium a legvalószínűbb.

Belgium?

– Igen, hiszen Kerkrade határváros, innen Belgium és Németország is egyformán közel van, és a játékosok jelentős része Belgiumban lakik, ott könnyebb lakást találni.

Hányas számú mezben játszol majd?

– 9-esben, de nem én választottam, már előkészítve várt, amin őszintén szólva meg is lepődtem. Az utánpótlás válogatottakban mindig ebben játszottam, de a felnőtt futballban még nem volt szerencsém ehhez a számhoz. Örülök neki, és remélem ugyanolyan sikeres lehetek majd most is 9-esben, mint anno U17-ben, U19-ben, vagy éppen az U20-as vb-n.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON