Elek: "Bekkelni ma már mindenki tud" - gyors gól kell Andorrában

Feltöltve: 2012, szeptember 4 - 08:56 Frissítve: 2012, szeptember 4 - 14:28

Elek Ákos az egyik nagy visszatérője a magyar válogatott keretnek, a középpályás immár diósgyőri játékosként kapott behívót Egervári Sándortól. A futballista amondó, a mai fociban már nincsen olyan csapat, amely ne tudna beállni szervezetten a kapuja elé, ezért Andorrában is nehéz lesz győzni. A labdarúgó hozzátette, egy esetleges idegenbeli siker után a hollandokat talán egységességünkkel tudhatjuk megfogni.

HAZAI ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Neves belga csatár tart Újpestre? - kattints!

A válogatott keret egyik nagy visszatérője Elek Ákos, aki egy balszerencsés törökországi időszak után Diósgyőrben építi fel magát. A középpályás korábban alapembere volt Egervári Sándor csapatának, és ha a kapitány úgy gondolja, akár az első két selejtezőn ismét szerepet kaphat.

– Bő a keret, úgyhogy a nevezettek közé sem kerül be mindenki. Ha egyik meccsen sem leszek a szűk keretben, akkor sem leszek szomorú, hiszen örülök annak, hogy itt vagyok, és csak idő kérdése, hogy visszanyerjem a régi formámat. Diósgyőrben minden adott ehhez. Ha a kapitány már most szeretne számolni velem, készen állok – mondta a futballista a pepsifoci.hu-nak, majd arról is beszélt, mit vár az Andorra elleni idegenbeli, és a hollandokkal szembeni, hazai összecsapástól.

– Nagyon fontos, hogy ne a hollandok elleni meccs járjon a fejekben, mert akkor akár kellemetlen meglepetés is érhet minket. Ha száz százalékban koncentrálunk az Andorra elleni meccsre, akkor nem lehet gond. Hollandia már más kategória. Hallani lehetett olyat, hogy az öltözőben nem éppen az egységről híresek, talán ez lehet az, amiben jobbak lehetünk. Ha csapatként jól működünk, akkor jó eredményeket érhetünk el.

Elek bővebben is kitért az andorrai meccsre, és figyelmeztetett mindenkit, ne írja be előre a három pontot.

– A mai fociban nincsen olyan csapat, amely ne tudna beállni a saját kapuja elé, és ne tudná megnehezíteni akár a legjobbak dolgát is. Mi nem vagyunk olyan hú de nagy csapat, és még egyszer mondom, mindenki tud ma már szervezetten játszani, szóval az első gólig nagyon nehéz dolgunk lesz. Fontos lenne, hogy az a találat minél hamarabb megszülessen, mert ha az ellenfélnek is kell már támadnia, akkor bejátszható területek nyílnak előttünk. Egyébként mindenféleképpen jó, hogy Andorrában kezdünk. Törökországban például azért benne lett volna egy nem olyan jó eredmény, és azután nem lett volna szerencsés egyből a hollandokkal játszani. Ebből a szempontból a sorsolás nem rossz – fogalmazott.

Elek gyakorlatilag azonnal megkapta a bizalmat Sisa Tibortól, így beváltak számításai, amelyeket a klubcseréhez fűződött.

– Ha augusztus 31-ig vártam volna, az nem sok jót tartogatott volna, úgyhogy úgy érzem, jól döntöttem. Kiválóan érzem magam Miskolcon, és a játékom is kezd alakulgatni. Mondjuk nem is tudom milyen játékos az, aki ilyen közegben nem érzi jól magát. Persze, még nem megy minden flottul, de fél évet hagytam ki Törökországban, ráadásul a felkészülést sem tudtam megcsinálni a csapattal. A csapattársak sorra játszották az edzőmeccseket, én pedig vártam, hogy eldőljön, mi lesz velem. Mondhatjuk, hogy tétmeccsekkel készülök fel a következő meccsekre. A csapat kezd alakulgatni, úgyhogy szerintem a vezetők által kitűzött célokat elérhetjük – mondta miskolci terveiről a labdarúgó.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON