Lipcsei és Détári is diplomás lett - fotó!

Feltöltve: 2012, szeptember 4 - 19:30 Frissítve: 2012, szeptember 4 - 19:31

Tizenhét szakember vette át kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában a Pro-licences edzői diplomáját. A végzettek között van hat korábbi válogatott labdarúgó, Détári Lajos, Horváth Ferenc, Mátyus János, Lipcsei Péter, Bódog Tamás és Vincze István, továbbá Bozsik Péter volt szövetségi kapitány, illetve Kenyeres Imre, a válogatott szakmai stábjának tagja.

NB I: Minden a hétvégi fordulóról itt!

Csányi Sándor MLSZ-elnök az oklevelek átadása előtt elmondta: a magyar labdarúgás felemelkedésének egyik fontos része az edzőképzés is.

- Az elmúlt két évben jelentős munkát végzett a szövetség, hogy az országban javuljanak a futball körülményei és az infrastruktúrája - fogalmazott a szövetség első embere. - Nem látok arra okot, hogy a támogatási rendszerünk hatására miért ne jutna vissza Magyarország a világ élvonalába, s e folyamatnak fontos szereplői azok a Pro-licences edzők, akik elmondhatják magukról, hogy nemzetközi szinten is a legmagasabban jegyzett végzettséggel rendelkeznek. A tanulás folyamata a mai nappal nem fejeződött be, a legmodernebb tudományos háttér felhasználásával a nemzetközi tapasztalat hasznos elemeit is meg kell ismerniük munkájuk során. Ígérhetem, hogy az MLSZ ebben minden támogatást és segítséget megad az önök számára - idézi Csányit az mlsz.hu.

- Ezek a szakemberek idén májusban az európai szövetség megfigyelése és ellenőrzése alatt szerezték meg a létező legmagasabb európai futballedzői diplomát - mondta köszöntőjében Mezey György, a felnőttképzési intézet igazgatója. Hozzátette, a szakmai képzés 420 órás modult foglalt magában, ebben benne volt az angol nyelv oktatása valamint egy TF-kurzus is, illetve a nemzetközi klubklátogatások során olyan helyekre jutottak el az edzők, mint a Real Madrid, a Manchester United vagy a Borussia Dortmund.

Az új diplomások nevében Kenyeres Imre mondott köszönetet, és az ünnepség után azonnal edzőruhára cserélte öltönyét, mert kezdődött a világbajnoki selejtezősorozat pénteki, andorrai rajtjára készülő válogatott tréningje.

A friss diplomások névsora: Bódog Tamás, Bozsik Péter, Brekk János, Détári Lajos, Horváth Ferenc, Horváth Károly, Kenyeres Imre, Kis László, Klement István, Lipcsei Péter, Máté Csaba, Mátyus János, Neumann Gábor, Szíjjártó István, Ifj. Tajti József, Török László, Vincze István.

(FOTÓK: MLSZ.HU)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON