"Huszti arcoskodott kicsit, de most le kell vele ülni" - ezt tennék Egervári elődei

Feltöltve: 2012, szeptember 18 - 13:50 Frissítve: 2012, szeptember 18 - 18:12

A magyar válogatott gyengén futballozva simán kikapott Hollandiától, ezzel párhuzamosan viszont a válogatottságot korábban lemondó Huszti Szabolcs remekül teljesít a Bundesligában. Ez a meglévő párhuzam talán Egervári Sándor számára a legkínosabb, akire óhatatlanul is egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy valahogyan próbálja megoldani a Huszti-ügyet. A szövetségi kapitány korábban már elmondta az álláspontját, mondván a labda a válogatottból önmagát kiíró játékos térfelén pattog. A hazai futballközvélemény ettől függetlenül szintén megoldást vár az ügyben, a nagy kérdés inkább az, hogy lehet ezt a helyzetet feloldani. A pepsifoci.hu korábbi kapitányokat faggatott a témában, többek között arról, Egervári Sándor tehet-e valamit, vagy a játékosnak kellene újból jelentkeznie, de az is felmerült, mi lenne a módja annak, hogy a helyzet feloldódjon. Várhidi Péter szerint csakis Huszti léphet bármit, ha egyáltalán vissza akar térni, Csank János pedig azt sürgeti, gyorsan üljenek le a felek, hiszen ellentétek ide vagy oda, egy profi játékosnak együtt kell működnie azzal, aki azonos mezt visel. Dr. Mezey György egy szemléletes hasonlattal érzékeltette, miért nem akar beleszólni a két érintett dolgába.

HAZAI ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Fordulat a Vidi és Suazo ügyében? - kattints!

Talán élete formájában futballozik Huszti Szabolcs a Hannoverben, ezzel párhuzamosan pedig a magyar válogatott igen gyenge teljesítményt nyújtva kapott ki a hollandoktól. A nemzeti együttes előtt fontos világbajnoki selejtezők állnak, de éppen az a labdarúgó nem húz címeres mezt, akinek a legjobban megy a játék. Persze, megvannak az előzmények, hiszen Huszti önmaga mondta le korábban a nemzeti együttesben való szereplést, így korábbi lépése miatt sokak szerint neki kellene lépnie ebben az ügyben.

Ezt az álláspontot osztja Egervári Sándor is, aki már korábban jelezte álláspontját. Ő tartja ahhoz magát, hogy nem neki kell lépni, mivel a futballista magát zárta ki a válogatottból. Adja magát a kérdés, mégis hogyan lehet ezt a problémát feloldani, az ügy szereplői közül ki mit tehet az ügyben? Erről kérdezett meg a pepsifoci.hu több korábbi szövetségi kapitányt.


"Husztinak jogában áll elzárkózni"

Várhidi Péter kapitánysága alatt is lemondta a válogatottságot Huszti Szabolcs, a szakember megkeresésünkkor először jelezte, azért nem lehet egy kalap alá venni a két esetet.

– Akkor Huszti két meccset nem vállalt a válogatottban, mivel nem érezte magát jó formában. Ezután az MLSZ eltiltotta, majd amikor az letelt, akkor újra a keret tagja lett nálam, és ő azt vállalta is – kezdte a szakember, majd rátért a jelenlegi helyzetre is.

– Ezúttal konkrétan lemondta a válogatottságot. Pontosan nem tudhatjuk, mi történt, hogy történt, de tudomásunk szerint Egervári Sándor többször kereste, ő pedig ettől elzárkózott, és nem reagált a megkeresésre. Úgy gondolom, hogy Huszti Szabolcsnak kellene jelentkezni, hogy itt vagyok, meggondoltam magam, szeretnék újra válogatott lenni. Egyébként ez Nyugat-Európában sincs másként, ott is mondanak le válogatottságot, és akkor térnek vissza, ha valamiért meggondolják magukat. A kapitány kereste, többször is, a játékos viszont elzárkózott, Egervári ennél többet nem tehet. Innentől kezdve Husztinál van a labda, ha akar egyáltalán válogatott lenni, de én még nem hallottam róla, hogy jelzett volna bármit is ez ügyben. Jogában áll elzárkózni a nemzeti csapat, ezt tiszteletben kell tartani, más kérdés, hogy jó döntés-e vagy sem.


"Nem köpött le senkit, és nem is taposta meg a mezt"

A magyar válogatottat aktuális selejtezőcsoportjából legutóbb továbbjuttató Csank János értetlenül áll a történtek előtt.

– Az első perctől kezdve nem értettem ezt az egész Huszti-ügyet. Nagyon kevés olyan játékosom volt, akivel nagy ütközeteim lettek volna, de sose hagytam ki senkit emiatt. Nem akarok bántani ezzel senkit, csak tényleg nem tudom magam beleképzelni, hogy fajulhatott ez ideáig. Nem tudom pontosan, mi történt a háttérben, nekem úgy tűnik, valamennyire mind a két fél hibás lehetett. Két éve Huszti durcás volt, nyílt levelet írt, és abban a csapattársakkal is volt valami problémája, ez nem egy jó történet. Ugyanakkor nekem is volt olyan csapattársam, akivel el nem mentem volna együtt bulizni semmi pénzért, mégis neki rúgtam ki a labdát a legszívesebben, mert tudtam, hogy ő le fogja kezelni. Nem kell szeretni egymást, a profi futballistának együtt kell működnie azzal, akin ugyanolyan mez van, mint rajta. Az sem baj, sőt, normális, ha klikkek vannak egy csapaton belül. Van Gaal még mindig emlegeti a huhogást, de a BL-győztes Ajaxban külön ültek a színes bőrűek és a fehérek, ugyanakkor passzolni passzoltak egymásnak. Tényleg furcsa, hogy egy Bundesliga-játékos így felfújjon valamit. Lehet, a menedzserén keresztül kéne elkezdeni a "békítést", de talán neki kellett volna már kezdeményezni is ezt, hiszen egy játékos értékét mindig növeli a válogatottság. Huszti "arcoskodott" egy kicsit két éve, lehet, benne volt még a korábbi eltiltása a válogatottól, ami nem volt indokolt, hiszen nem volt sportszerűtlen, nem köpött le senkit, nem taposta meg a mezt, vagy hasonlók. Egy biztos, Husztinak a válogatottban a helye, le kellene ülnie neki, a szövetségnek, a menedzserének, a kapitánynak, és minél előbb, mert még a selejtezők elején vagyunk. De ha nincs senkiben hajlandóság erre, akkor hagyni kell békében, és felesleges "Husztizni" – vélekedett a jelenleg Gyirmóton dolgozó szakember.

Kíváncsiak voltunk dr. Mezey György véleményére is, a magyar válogattat utoljára világbajnokságra kivezető szakember azonban nem kívánta bővebben kommentálni az esetet. Egy szemléletes hasonlattal viszont azért élt.

– Nem szeretnék ebben állást foglalni, igazán azt sem tudom, mi volt az igazi probléma a két fél között. Ezt olyannak érezném, mintha beleszólnék egy házasságba, ezt pedig nem akarom. Oldják ezt meg ők ketten – hangzottak a Videoton első bajnokcsapatát irányító tréner szavai.

Teveli Zoltán

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON