Rossi véletlenül lett a Honvéd edzője

Feltöltve: 2012, szeptember 24 - 15:59 Frissítve: 2012, szeptember 24 - 21:55

Remekül kezdte a Honvéd az OTP Bank Liga aktuális kiírását, a szereplésben nyilván erősen benne van a keze Marco Rossinak is. Ennek fényében mindenképpen érdekes részlet, hogy az olasz tulajdonképpen teljesen véletlenül csöppent Kispestre, egy baráti látogatás torkollott a magyarországi munkavállalásba. Az olasz azt vallja, fontos, hogy külföldiként megfelelően álljon az ember az itteni közeghez, ne követelje vendégként, hogy mindenki azt csinálja, amit ő mond.

TOP SZTORI: Torghelle korhatáros stílusban sértegette a bírót - kattints!

Kiválóan kezdte a bajnokságot az új edző, Marco Rossi vezetésével a Budapest Honvéd. A gárda a legutóbbi fordulóban ötöt lőtt a Kaposvárnak (5-3), nyolc kör után 16 ponttal ott nyomul a közvetlen élmezőnyben. Ennek fényében elég érdekes, hogy az olasz gyakorlatilag egy fatális véletlennek köszönhetően ül most a kispadon.

– Meglátogattam egy barátomat Budapesten, valakit, akit 20 éve ismerek. Egy magyar lányt vett feleségül, és van egy étterme is, na ezért jöttem is. Véletlenszerűen összefutottam az étteremben Fabio Cordellával, aki a Honvédnál dolgozik, aki aztán ott bemutatott Hemingway úrnak is. Onnan aztán olyan egybeesések mutatkoztak az elképzelésekben, hogy végül aláírtam a szerződésem – mesélte az olasz a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában, majd rábólintott arra a felvetésre is, amely szerint gyakorlatilag leegyszerűsítve a történetet eljött egy pizzára hazánkba és kapott egy csapatot.

Az utóbbi időszakban több külföldi edző is említette, nem egyszerű a magyar közegben dolgozni. Akadnak, akik aktívan küzdenek az őket zavaró dolgok ellen, Rossi viszont inkább egy másik felfogás híve – aztán arról persze lehet vitatkozni, hogy melyik a célravezető.

– Sok függ attól, hogyan áll hozzá az ember. Szerencsém van, mert játszottam Mexikóban és Németországban, sőt megfordultam Görögországban is. Azt hiszem, mindenkinek meg kell értenie, hogy mi a szerepe. Én vendég vagyok itt, szóval nem követelhetem, hogy minden magyar azt csinálja, amit én mondok, vagy hogy úgy gondolkodjon, ahogyan nekem tetszik. Nekem kell alkalmazkodnom az itteni mentalitáshoz, kultúrához. Törekedve persze arra, hogy a fociba azért hozzak valami újat – vázolta magatartásának okait az olasz.

Rossi korábban nagynevű edzők keze alatt dolgozott, ennek ellenére nem akar senkit sem koppintani.

– Lucescu vagy Bielsa irányítása alatt is dolgoztam, mind a ketten nagy nevek, de nem akarok hozzájuk hasonlítani, inkább önmagam akarok lenni. Az eredmények nem jelentősek, amiket fel tudok mutatni, de törekszem arra, hogy a Honvédnál megjelenítsem a saját elképzeléseimet, és szerencsére a játékosok ezt jól fogadták – mondta.

Kispesten feltűnően sok fiatal kap lehetőséget mostanában az első csapatban, ez nyilván köszönhető a tréner munkájának is.

– Általában véve kijelenthető, hogy mindenhol a fiatalok jelentik a jövőt. A szakmámban nagy szerencsének számít, ha az ember olyanokkal dolgozhat, akik ígéretesek, márpedig a Honvédnál sok az ilyen. Lehet őket formálni, emellett a fiatalok nagy előnye, hogy ha valamit felvázolsz nekik, nem kérdezősködnek, jönnek utánad. Ez pedig nagyon fontos az edző munkája során. Ha van egy kicsit akár gyengébb csapatod, de a játékosok hisznek az elképzeléseidben, bárkit meg lehet verni – nyilatkozta erről Rossi.

A kispestiek mestere kérdésre azt is megemlítette, egyelőre nehezen boldogul a magyar nyelvvel. Mi itt minden bizonnyal sokkal okosabbak vagyunk az olaszoknál, mert a nyelvünk sokkal bonyolultabb – tette hozzá. (FOTÓ: HONVEDFC.HU, 1909FOTO.HU)

TOP SZTORI: Torghelle korhatáros stílusban sértegette a bírót - kattints!

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON