Épülhet a Fradi-stadion - kiírták a tendert

Feltöltve: 2012, november 15 - 12:35 Frissítve: 2012, november 15 - 12:38

A Sportgéza értesülései szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kiírta a ferencvárosi futballstadion építési tenderét, azaz zöld utat kapott az új, a jelenlegi állapothoz képest 90 fokkal elforgatott és 22 ezer fő befogadására alkalmas Fradi-stadion megépülése, amelyre 18 hónapja lesz majd a majdani kivitelezőnek. A pályázat meghívásos a portál cikke szerint.


TABELLÁK: Az NB I és a topligák állása itt!

A Sportgéza cikke szerint a pályázóknak a meglévő FTC-stadion bontását és az új stadion generál-kivitelezését kell vállalniuk. Az új, legalább 22 ezer ülőhelyes (jelenleg 18 000 ezres), fedett lelátójú stadionnak meg kell felelnie a FIFA ajánlásainak, és az UEFA előírásainak. Az új létesítményt a jelenlegi Albert Stadionhoz képest 90 fokkal elforgatják – teszi hozzá a portál.

A budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs korábban azt nyilatkozta, hogy a versenyt főként az ajánlati ár dönti el. A megjelent pályázat szerint az ár 60 százalékos súllyal fog szerepelni az elbírálás során. A pályázaton csak nagy létesítmények építésével már tapasztalatot szerzett cégek vehetnek részt, többek között feltétel egy nettó 10 milliárdos magasépítési projekt megvalósítása.

A stadiont a nyertesnek a szerződéskötéstől kezdve 18 hónapon belül fel kell építenie. A stadion bontása januárban kezdődhet, Kubatov Gábor FTC-elnök szerint az új létesítmény a mainzi arénához fog hasonlítani. A létesítmény október 9-én már jogerős építési engedélyt kapott.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON