"A magyarok a gól közelében sem jártak" - lapszemle

Feltöltve: 2012, november 15 - 14:24 Frissítve: 2012, november 16 - 10:07

A norvég válogatott fiataljait dicséri elsősorban a helyi sajtó a magyar válogatott 2-0-s legyőzését követően, de a mienk játéka is terítékre került az északi országban. Volt olyan zsurnaliszta, aki azt írta, nem nagyon látott még olyan válogatottat, amely hazai pályán ilyen kevés helyzetet dolgozott volna ki, és ezt hangoztatta a vendégek bekkje is, aki szerin a közelébe sem nagyon jutottunk a kapujuknak. A népszerű szövetségi kapitány, Egil Olsen a lassúságunkat látta az egyik döntő tényezőnek, és egyébként is azt kapta a tréner, amit várt tőlünk. Lapszemle.

VIDEÓ: A meccs góljai itt - kattints!

Álomdebütálásnak nevezi a mindössze 19 éves Håvard Nielsen góllal is megspékelt játékát a magyar válogatott ellen a Dagbladet. A fiatal középpályás maga így emlékezett arra, ahogy bevette Király kapuját:

- Nagyon egyszerű dolgom volt, csak be kellett passzolnom a labdát a hálóba, megrúgatta velem Braaten, persze ott is kellett lenni a helyzetnél. Kicsit bosszantó, hogy több gólt is lőhettem volna. Persze ahhoz képest, hogy nem is tudtam, hogy egyáltalán játszom... - mondta mosolyogva az első gól szerzője a lap szerint.

A lap beszámolójában azt írja, hogy norvég válogatott nyolc helyzetéből ugyan "csak" két gólt lőtt, de így magabiztos győzelmet aratott Budapesten, és ezzel pozitívra kerekítette 2012-es mérlegét, öt győzelmet számlál négy vereség mellett. Ami a magyar válogatottat illeti, a cikk szerint a mieinknek csak egy rövid periódus erejéig sikerült átvenni az irányítást, ekkor visszajöttek a meccsbe, de szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt a norvég kapura.

Az rbnett.no azt írja, hogy a norvég válogatott a meccs elejétől dominálni tudott, és figyelmeztetéseket is küldött ellenfelének helyzetek formájában, a sötét ég alatt és a több szempontból is fagyos hangulatú Puskás-stadionban. Ennek ellenére Nielsen a gólja előtt meglepően tisztán lőhetett, azután, hogy Braaten az épp Norvégiában futballozó Korcsmár mellett kiharcolta neki a helyzetet.

A magyar válogatott pedig kemény kritikát kap: a szerző szerint a masszív norvég védőfallal semmit nem tudtunk kezdeni, és megjegyzi, hogy nem nagyon látott még olyan idegenbeli válogatott találkozót, ahol az ellenfélnek ilyen kevés lehetősége lett volna…Ugyancsak megjegyzi a lap, hogy a 100 vendégszurkoló a pokol legmélyebb bugyrából visszatérő Mohammed Abdellaoue góljának is örülhetett, amely ráadásul végleg letörhette a mieink lelkesedését.

Az Aftenpostenben a népszerű szövetségi kapitány, Egil Olsen - akit az újságírók többsége cikkeikben is csak "Drillónak" becéznek - egy fontos tanulságot vont le a budapesti mérkőzésből, azaz megéri véghezvinnie az "erőszakos fiatalítást".

- Megkaptam a választ arra, amire akartam, ez minden várakozást felülmúlt. Hét U21-es játékos volt a magyarok ellen a csapatban, és akkor még nem beszéltem Joshua Kingről és Thomas Rognéról, akik ezúttal nem léphettek pályára. Azt hiszem így magától értetődik, hogy a jövőnk úgy néz ki, fényes lesz – mondta a boldog tréner, aki a mienkről is beszélt.

- Közelebb voltunk a 3-0-hoz, mint ők a 2-1-hez. Körülbelül azt kaptuk a magyaroktól, amit vártunk, tudtuk, hogy jó fizikumú csapatuk van, de azt is, hogy a sebességben mi vagyunk a jobbak, ez így is lett.

Vegard Forren, a norvégok kitűnő teljesítményt nyújtó bekkje ennél is erősebben fogalmazott, a mieink támadójátékát illetően.

- Az igazat megvallva a közelében sem jártak annak, hogy egyáltalán komoly gólhelyzetet alakítsanak ki. A vége felé volt egy kis nyomás a részükről, de akkor sem tudtak ziccerbe kerülni, így nehéz lenne elégedetlennek lenni a játékunkkal – mondta a Molde immáron 5-szörös válogatott bekkje.

A lap kiemeli, hogy a norvég válogatott a 2-0-val megőrizte jó mérlegét a magyarok ellen, 1981 óta nem kapott ki ellenfelétől, az utóbbi kilenc meccsen 14-2-s gólkülönbséget produkálva.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON