Üzent az Újpest tulajdonosa: Nem kérnek egy magyar bíróból

Feltöltve: 2012, november 17 - 18:37 Frissítve: 2012, november 17 - 22:57

Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa közleményben kérte az MLSZ Játékvezetői Bizottságát, hogy többet ne jelölje csapata mérkőzéseire a Haladás elleni, múlt heti bajnokijukat vezető Andó-Szabó Sándort. Duchatelet egyenlő esélyeket kért csapatának, mert úgy látja, nem először fosztották meg pontoktól az Újpestet.

TABELLÁK: Az NB I és a topligák állása itt!

Az ujpestfc.hu oldalon megjelent közlemény:

"A múlt hétvége eseményeinek tükrében én, Roderick Duchâtelet, mint az Újpest FC elnöke a következő nyilatkozatot kívánom tenni:

Nem szeretnék könnyelmű kijelentéseket tenni a játékvezető munkájával kapcsolatban, mivel tisztában vagyok vele, hogy igen nehéz feladat rövid időn belül olyan gyors döntéseket hozni, amelyeknek komoly következményei is lehetnek, miközben mindkét csapat folyamatos nyomás alatt tartja a játékvezető személyét.

Mindenkivel előfordul, hogy hibát követ el, velem ez napi szinten történik meg. Vannak esetek, hogy a vétett hibáim következményei súlyosak, azonban legtöbb esetben ezek elhanyagolhatóak, s ami a legfontosabb, csupán engem érintenek.

Előző évben szemtanúja voltam pár gyengébb, s egy-két igen gyenge játékvezetői tevékenységnek, legtöbb esetben azonban a játékvezetők munkája kifejezetten jó volt, olyan teljesítményt nyújtottak, amely európai szintű első osztályú mérkőzéseken elvárható.

Ennek ellenére nem ez volt első alkalom, hogy pontoktól fosztottak meg bennünket, továbbá, nem most fordult elő először, hogy a sípmester nem volt teljesen pártatlan munkája során. Hasonlóképp kikérné ezt bármely csapat egy másik bajnokságban.

A múlt szombati események minden képzeletet felülmúltak. Nem vagyok hajlandó elfogadni azt a nézetet, miszerint ez csupán minőségi hiányosság eredménye volt. Ismét csak azt tudom hangsúlyozni, hogy vannak rossz döntések, rosszul megállapított helyzetek, ez is a futball része, a végén azonban a jó és rossz döntéseknek ki kell egyenlíteniük egymást.

Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy az első osztályú futball ma már nem csak a játékról szól. Komoly üzleti háttér húzódik meg mögötte, amely hasonlóan komoly minőségi követelményeket állít fel az abban résztvevő összes szereplővel szemben.

Ha a magyar labdarúgást újra európai szintűvé kívánjuk tenni, ezeket az eseteket is megfelelően kell elbírálnunk. Azzal a kéréssel szeretnénk tehát a labdarúgó szövetség felé fordulni, hogy érdekeink védelmét szem előtt tartva tegyék meg a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő a jövőben. Tisztelettel szeretnénk megkérni a Játékvezetői Bizottságot, hogy az érintett játékvezetőt a továbbiakban ne jelöljék mérkőzéseink vezetésére.

Természetesen, mindeközben mi is megteszünk minden szükséges lépést, hiszen nem csak a klubnál, hanem a szurkolóinknál és a játékosainknál is keletkezett kár.

Én, mint egy külföldi ember, mindössze egyenlő esélyeket kérek. Egyenlő esélyeket, amelyek szellemében eljárunk a velünk együttműködőkkel, s amelyeket cserébe mi is elvárunk." (FOTÓ: UJPESTFC.HU)

TABELLÁK: Az NB I és a topligák állása itt!

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON