Rossi a Honvédról: Mi vagyunk a spártaiak

Feltöltve: 2012, december 23 - 10:54 Frissítve: 2012, december 23 - 14:20

Marco Rossi, a Honvéd edzője értékelte hosszabban az együttes félévét a klub honlapján. Az olasz szakember a honvedfc.hu-nak elmondta, érdekes feladatot kapott azzal, hogy fiatal játékosokat kellett beépítenie, miközben az eredményességet sem feledhették. Rossi egy szemléletes hasonlattal jellemezte a piros-feketéket a bajnokságban, akik több gond közepette is helytálltak, meglátása szerint hasonlít a helyzetük a 300 című filmben látott spártaiakéra.

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Többtényezős kérdés, hogy kit igazol a Fradi - kattints!

Marco Rossi a honvedfc.hu-nak tartott félévértékelőt.

– Mint azt már több nyilatkozatomban is említettem korábban, nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ilyen nagy múltú klubhoz kerültem. Amilyen nagy megtiszteltetés, olyan nagy kihívás is egyben az elvárások és a megoldandó feladatok miatt. Egy teljesen felfrissített és fiatal kerettel vágtunk neki 4 különböző versenysorozatnak. Összességében azt gondolom, mindegyikben megálltuk a helyünket. Nem is helyezésekben határoztam meg célkitűzésünket, hanem elvégzendő feladatban és munkában. A játékosokból csapatot kellett formálni, aminek van stílusa és azt játssza, amit tud. Fontos volt átadni ezt a mentalitást a játékosoknak, hogy az utolsó leheletükig küzdjenek. Ha ebből visszaköszönt valami a pályán, akkor elértük a rövidtávú célokat. Fiatal játékosokat kellett beépítenünk és formálnunk úgy, hogy eközben az eredményességet sem hagyhattuk figyelmen kívül. Ez egy érdekes és nehéz párhuzam.

Rossi a Magyar Kupáról is szót ejtett, ahol szintén érdekelt még a Honvéd, s egy érzékletes hasonlattal jellemezte csapatát.
– A Diósgyőr legyőzésével egy jó anyagi körülményekkel rendelkező, és sokak által támogatott klubot tudtunk kiverni a kupából. Ezt mindenképpen nagy fegyverténynek tartom. Sajnos éreztem előre, hogy nehéz ellenfelet fogunk kapni pedig a lehetőség meg lett volna arra is, hogy kevésbé erős vetélytárssal találjuk magunkat szemben. Egy kicsit az az érzésem - és ez volt egész fél évet figyelembe véve - hogy mi vagyunk a 300 című filmből a spártaiak, akik hősies csatába mennek, és harcolnak az utolsó vérükig: több meccses eltiltások, sérülések, betegségek, küzdelmes mérkőzések. Valamelyik csapatrészben mindig tüzet kellett oltani, vagy valami új megoldást kellett találni. Természetesen mi minden meccsre úgy készülünk, hogy nyerni akarunk, de az ellenfelek erejét és az eltiltásainkat figyelembe véve nem lesz egyszerű. Viszont azt megígérhetem, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket!

Összességében elégedett volt az olasz a látottakkal.
– A játékkal, összességében, elégedett vagyok. Három-négy ponttal többet kellett volna szereznünk a bajnokságban, de sajnos egyéni hibák, a koncentráció hiánya, és olykor egy kis balszerencse, meggátolt ebben bennünket. Innentől kezdve már előre kell nézni, és az elkövetett hibákból tanulni kell. Minden egyes edzéssel és lejátszott mérkőzéssel a fiatal játékosok egyre rutinosabbak és tapasztaltabbak lesznek. Haladunk előre a megkezdett úton.

(FOTÓ: HONVEDFC.HU)

A bajnokság elején a tabella élén is volt a kispesti csapat, ezután viszont egy visszaesés következett, ahonnan sikerült felállniuk. Marco Rossi elmondta, miképpen élte meg ezt az időszakot.

– Ha valaki az első helyen áll, akkor az elégedettséggel töltheti el. De vigyázni kell arra, hogy ettől ne legyen önelégült. Tudtuk, hogy előbb vagy utóbb megelőznek minket, de nap mint nap azért dolgoztunk, hogy minél tovább fenntartható legyen ez az állapot. Tisztán kell látni azonban azt, hogy a Győr, Videoton, Debrecen vagy akár a Ferencváros milyen lehetőségekkel rendelkezik hozzánk képest. Azonban ezek a tények még dacosabbá tesznek minket, még többet dolgozunk azért, hogy bizonyítsuk az ellenfeleinknek azt, hogy itt vagyunk, számolni kell velünk. Ha ezzel egy pici örömöt, sikerélményt tudtunk okozni szurkolóinknak, akkor már egy kis részsikert elértünk. Sokszor az embernek inkább az elégedetlenkedés, a folyamatos rossz érzés helyet, inkább szeretnie kell azt, ami van, de persze azzal az igényességgel, hogy bízni kell benne, hogy az a valami napról napra jobb lesz. Úgy gondolom - hogy a Debrecen elleni második félidő, valamint a Pécs elleni első félidő kivételével - nem játszottunk rosszul az idényben. Méltó ellenfelei voltunk mindenkinek, túlnyomó részben irányítottunk a játékot, szervezettek voltunk és lehetőségeinkhez mérten kihoztuk magunkból a maximumot. Sajnos a szerencsével hadilábon álltunk többször is, de hát az élet már csak ilyen. Az őszi szezonban mérkőzéseken belül is voltak rosszabb és nehezebb periódusaink, és ezekből többször is a szurkolóink segítettek ki. Én úgy éreztem, hogy fanatikusaink a csapat harcosságát és küzdeni tudását értékelték, a szurkolók és a csapat egymásra találtak. Főleg idegenbeli túráinkon volt ez nagyon érzékelhető. (FOTÓK: HONVEDFC.HU)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON