Mezey ősztől újra edző lehet

Feltöltve: 2013, január 11 - 09:59 Frissítve: 2013, január 12 - 14:01

Mezey György ősztől újra klubcsapatot irányíthat. A 71 éves szakember a csakfoci.hu-nak elmondta, hogy az MLSZ edzőképzésének vezetését eleve két évre vállalta el, nyárig ugyan még segíti az utód munkáját, azt követően viszont szívesen dolgozna újra vezetőedzőként. Mezey azonban csak olyan csapatnál tevékenykedne, ahol a munka felüdülést és szórakozást jelentene számára. Már van ajánlata, de még nem döntött. A szakember lehetséges sorsát jártuk körbe azt követően, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök nemrégiben arról beszélt honlapunknak, hogy szerinte Mezey hamarosan felbukkan még vezetőedzőként valahol.

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Ez a két játékos érkezik a Fradihoz - kattints!

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a csakfoci.hu-nak adott év végi interjújában többek között arról is beszélt, hogy nem lepődne meg, ha a Mezey György ősztől újra munkát vállalna valamelyik klubcsapatnál. Az elnök hozzátette, nem biztos, hogy Mezey terveit neki kellene elárulnia, de mivel elég aktív még mindig, nem hiszi, hogy csak otthon ül majd. Honlapunk a legilletékesebbet kérdezte azokról a bizonyos tervekről: megkerestük a 71 éves szakembert, aki elárulta, nem zárkózna el egy számára minden szempontból megfelelő lehetőség elől.

- Két évre kértek fel az edzőképzés vezetésére, amit vállaltam, teljesítettem, így nyugodt szívvel adom át a helyem Szalai Lászlónak - kezdte Mezey György a csakfoci.hu-nak. - Nyárig még segítem a munkáját, azt követően viszont távozom az MLSZ-től. Van már meghívásom, de egyelőre nem tudom, hogy ősztől mit fogok csinálni. Azzal a tapasztalattal, amivel rendelkezem, már nagyon meggondolom, hogy hol és milyen munkát vállalok el.

Mezey György honlapunk azon felvetésére, hogy az NB I-ben el tudná-e magát képzelni vezetőedzőként vagy szakmai igazgatóként, a következőket mondta.

- Azt most még nem tudom megmondani, hogy hol dolgoznék legszívesebben. Az biztos, hogy olyan helyre mennék, ahol felüdülést és szórakozást jelent számomra a munka.

Mezey mondandójából, illetve múltjából kiindulva itthon kevés helyen lehetne őt elképzelni első számú szakmai vezetőként.

A három, utóbbi időszakban eredményes vidéki csapatok közül az ETO-nál biztosan nincs edzőkérdés, a Videotontól már egyszer távozott a szakember, míg Debrecenben is egyelőre biztos Kondás Elemér helye. Hasonló a helyzet a két legnépszerűbb fővárosi együttesnél: a Ferencvárosnál és az Újpestnél is egyelőre töretlen a bizalom a külföldi szakvezetők felé. Mezey szavai alapján olyan helyre menne, ahol nagy kihívás van, ahol nagy terveket szövöget a tulajdonosi háttér. Ez alapján például a télen edzőt kereső Pécsnél is felbukkanhatott volna a neve, de ott a fiatal Márton Gábor kapott bizalmat. A biztos anyagi lábakon álló magyar klubok közül a Diósgyőr az egyetlen hely, ahol számításba jöhetne, de úgy tudjuk, hogy a Szentes Lázár által átmenetileg irányított DVTK-nál jelenleg elsősorban külföldi edzőben gondolkodnak nyártól. Ha azonban a miskolci vezetők nem ragaszkodnak mindenáron az elképzelésükhöz, akkor Mezey György akár egy jó választás is lehetne a diósgyőri foci felvirágoztatására.

Pár éve Székesfehérváron bevált a szerződtetése, hiszen 2011-ben a Videoton az ő vezetésével szerezte meg fennállása első bajnoki címét, és akkor is úgy ült le a padra, hogy külföldi edzőben gondolkodtak a vezetők. A rutinos edző mehetne olyan helyre is, például a másodosztályba, ahol hosszútávon nagy terveket szőnek, ilyen csapatból azért van a palettán jelenleg 5-6 is.

Amennyiben Mezey György külföldön vállalna munkát, úgy minden bizonnyal az általa jól ismert arab világ kerülhet előtérbe, elsősorban Kuvait, ahol a nyolcvanas és kilencvenes években három alkalommal is dolgozott. (FOTÓ: VIDI.HU)

ITT A CSAKFOCI.HU: 1-jétől új a nevünk! | Tedd a kedvencek közé! | Lájkold a Facebookon!

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON